De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gepedofilieviseerd of het misbruik van een pedofiel

Gepedofilieviseerd of het misbruik van een pedofiel

zaterdag 16 april 2011 11:13
Spread the love

Een recent interview met de pedofiele rooms-katholieke bisschop Roger Joseph Vangheluwe is heet nieuws. De krantenkolommen staan pafferig van het gefundenes Fressen. De radioactieve rampspoed, de oorlogsgruwelen, de politieke lethargie, het democratisch deficit, de armoede, de toenemende afhankelijkheid aan  de kapitalistische concerns, de verdwazing en de strapatsen van de jetset worden uit focus gebracht.  Rampzaligheid is best vervelend op de lange duur. De burger mag zich tegoed doen aan het nieuwe prakje aasgierigheid. Zo wordt vermeden dat de samenleving zicht krijgt op de beklemmende afhankelijkheid van het journaille aan de kapitalistische grootmachten.

Ik heb geen sympathie voor de katholieke kerk (noch voor andere godsdiensten). Maar welk belang dient nu dergelijke hernieuwde aandacht voor deze rooms-katholieke pedofiel? (Het commercieel belang van de media daar gelaten). Is het geen kaakslag voor alle pedofiele slachtoffers dat de daders alle aandacht krijgen, daar waar zij met hun aanklachten nauwelijks of niet gehoord werden? Op ongeloof door de gelovigen onthaald werden. Zijn diegenen, die de klachten van de slachtoffers niet au sérieux wilden nemen, niet evenzeer schuldig? Waarom blijven deze dan uit focus? Wie zorgde voor de ongenaakbaarheid van de pedofiele praktijken in het verleden?  Zijn hun praktijken ook al verjaard geworden? Blijven de politieke mandatarissen een oogje dichtknijpen? Welke institutionele veranderingen werden doorgevoerd opdat de slachtoffers beter gehoord kunnen worden?

Men laat de mensen kijken, maar het zien wordt deskundig verblind. Zolang de burger tevreden met zijn bakje aasgierigheid blijft, hoeven de poppenspelers zich geen zorgen te maken. Of hoe zelfs een pedofiel misbruikt kan worden.

take down
the paywall
steun ons nu!