De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

GENTSE WINTER 2018-2019 – Commentaren

GENTSE WINTER 2018-2019 – Commentaren

vrijdag 26 oktober 2018 08:52
Spread the love
Persfotograaf Michiel Hendrickx mag zich dan in DS verbazen over het feit dat een standbeeld van Willem I werd opgericht, dan heeft hij nog niet goed naar de Gentse 19e eeuw gekeken.

Bij van gils & gasten mag er dan wel eens geleuterd worden over beeldvorming over andere etnische groepen, in weerwil van enkele opmerkingen van tafelgenoten betreft het niet altijd racisme. Vaak is het karikaturaal inkleuren van een ‘vreemde’ slechts een naïeve voorstelling als gevolg van een gebrek aan kennis.

De Afspraak miste een punt in de discussie over de dubbele nationaliteit en het eventueel afpakken van de Belgische nationaliteit in uitzonderlijke omstandigheden. Een dubbele nationaliteit is op zich een privilege, waar de andere Belgen niet van genieten. Wordt het niet tijd om dit af te schaffen? Zouden houders van een dubbele nationaliteit niet beter kiezen voor de exclusieve Belgische nationaliteit, in de plaats van tegelijk schotelantenneburgers van een ander land te zijn?

Lees meer commentaren

GENTSE WINTER is – net zoals Gentse Zomer – een kroniek over de dingen die dagelijks ons pad kruisen en onze nieuwsgierigheid wekken. Onze GENTSE WINTER 2018-2019 start op 26 oktober 2018. De kroniek is het vervolg van ‘Gentse Zomer 2018’ en van ‘Gentse Winter 2017-2018’.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!