De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gelukkig zijn is jezelf kunnen zijn

Gelukkig zijn is jezelf kunnen zijn

donderdag 22 januari 2015 17:13
Spread the love

Error: bbcode content not recognized.

Een thuis creëren voor ouderen waar ze zichzelf kunnen zijn. Dat is waar Marijs naar streeft als vrijwilliger bij Het Roze Huis – çavaria Antwerpen. Door vorming te geven aan het personeel van rust- en verzorgingstehuizen over homoseksualiteit bij ouderen, doorbreekt Marijs de stilte en het taboe voor heel wat mensen.

Via een eigen werking en meer dan dertig aangesloten holebi- en transgenderverenigingen werkt Het Roze Huis aan de aanvaarding van holebiseksualiteit en genderexpressie in de ruimste zin. Ook bij minderheden binnen onze samenleving, zoals jongeren, allochtonen en ouderen, maakt Het Roze Huis met behulp van vele vrijwilligers het holebi- en transgenderzijn bespreekbaar.

De videogetuigenis van Marijs is een mooi voorbeeld van hoe het sociaal-cultureel volwassenenwerk elke dag weer streeft naar een wereld die niet uitsluit, maar insluit, die oog heeft voor verschillen en deze aanvaardt.

Deel het verhaal van Marijs
Draag jij het sociaal-cultureel volwassenenwerk ook een warm hart toe? Aarzel dan niet om het verhaal van Marijs te delen via Facebook of Twitter, je blog of website.

Surf naar www.facebook.com/laatmensenschitteren en laat samen met ons het sociaal cultureel volwassenenwerk schitteren!

take down
the paywall
steun ons nu!