De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Geld inzamelen voor de sportvereniging

Geld inzamelen voor de sportvereniging

donderdag 31 augustus 2017 11:43
Spread the love

Zoals de meeste verenigingen hebben ook sportverenigingen steeds vaker te maken met verminderde financiering. Geen reden om direct alle kostenposten te schrappen of het lidmaatschap omhoog te gooien; organiseer zelf een inzamelingsactie. En omdat ook vaak de enthousiaste vrijwilligers dun gezaaid zijn, hebben de beste inzamelingsacties natuurlijk een maximaal resultaat met een minimale inzet. Hieronder drie ideeën om de kas van de club wat aan te vullen tijdens het jaar:

1) Verkoop bedrukte items met je clublogo

Het verkopen van bedrukte items is iets wat het hele jaar door kan en wat weinig moeite kost. Je kunt hierbij denken aan dingen die je clubleden nodig hebben zoals sportkleding, maar denk juist eens aan het verkopen van dingen waar ook de supporters wat aan hebben. Bedrukte katoenen tassen bijvoorbeeld, zijn heel veelzijdig en handig voor zowel de sporters als supporters die hun lokale club willen steunen. Bedrukte katoenen tasjes heb je in alle soorten en maten en ook in kleine oplage, dus er is er vast eentje te vinden die bij je club past. De zogenaamde ‘tote bags’ zijn hip op het moment, vooral wanneer je er een leuke tekst of woordgrap op zet, naast het logo van je club natuurlijk. Voor de coaches en vrijwilligers die niet de gewoonte hebben dit op de computer te regelen zijn er sites die je van begin tot einde helpen, kijk bijvoorbeeld eens hier.

2) Verkoop eten en drinken tijdens de wedstrijden

Een makkelijke manier om extra geld in te zamelen is het verkopen van eten en drinken tijdens de wedstrijden. De supporters en ook de spelers zijn daar blij mee, en het brengt ook een gezellige sfeer met zich mee. Denk aan gemakkelijk te bereiden drankjes zoals limonadesiroop (gewaardeerd door de jonge sporters) en blikjes sap en frisdrank. Voor eten doen snoep en chocoladerepen het goed, maar denk ook eens aan fruit. Dan zit je ook meteen goed bij de gezondheidsbewuste sporter (en ouders). Vraag ook eens een vrijwilliger om een cake of koekjes te bakken die je dan per plak of per stuk kunt verkopen. Dit verschaft weinig extra werk, en ook om het buffet te bemannen heb je maar één of twee mensen per wedstrijd nodig.

3) Organiseer activiteiten tijdens de pauze van de wedstrijden

Een leuke manier om geld op te halen en de bezoekers te vermaken tijdens de pauze is het organiseren van activiteiten. Door een kleine bijdrage te vragen kan je zo het hele jaar door een beetje extra ophalen voor de club terwijl de bezoekers zich uitstekend vermaken. Makkelijke activiteiten om te organiseren zijn klassiekers zoals appelhappen (kost één emmer water en wat appels), een loterij (koop een goede fles wijn of bak een taart en verkoop lootjes voor en tijdens de pauze om na afloop van de wedstrijd een winnar te trekken) of –erg leuk bij jeugdteams- ‘tape de coach aan de muur.’ (Koop een rol duct tape, zet de coach op een krukje tegen de muur en verkoop de tape voor 0,50€ per meter. De kunst is dan dat de coach zelf aan de muur blijft plakken wanneer je het krukje weghaalt.) Genoeg ideeën dus om zelf wat inkomsten voor je sportclub te regelen.

take down
the paywall
steun ons nu!