De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Geen regenboogvlag meer aan het stadhuis van Brussel ?
The Belgian Pride -

Geen regenboogvlag meer aan het stadhuis van Brussel ?

zondag 16 mei 2010 12:54
Spread the love

Vorig jaar was de  regenboogvlag , hét symbool van de holebigemeenschap,  sinds 30 jaar,  tussen de traditionele vlaggen aan het Brusselse stadhuis  te zien.  Ik zag gisteren  dat deze vlag ontbrak aan de voorgevel..   Trouwens er was geen enkele andere vlag  te zien. Nochtans bij elk feestgebeuren  waar de stad aan meewerkt,  worden de vlaggen uitgehangen

.
Nochtans gebeurde de voorstelling van The Belgian Pride* op het stadhuis van Brussel. Het is algemeen geweten dat stad Brussel The Belgian Pride* ondersteund.

.
In andere steden en gemeenten,  Antwerpen , Oostende, Gent, Beerse, Kasterlee, Vosselaar, Zottegem,Ronse, Turnhout en Mechelen  zullen sommige steden en gemeenten  vanaf 14 mei  of op   17 mei de regenboogvlag  tussen de traditionele vlaggen aan  het stadhuis of gemeentehuis uithangen.  De Vlaamse regering heeft 17 mei 2010 uitgeroepen tot   Internationale Dag Tegen de Homofobie.

Stad Brugge weigert de regenboogvlag uit de hangen aan het stadhuis.
Volgens de Brugse bevoegde diensten kan de regenboogvlag niet worden uitgehangen aan openbare pleinen en/of gebouwen. “De dienst begrijpt klaarblijkelijk niet goed, dat die vlag geen organisatie vertegenwoordigd, maar 10 procent van de bevolking. ook de vorige aanvragen werden in Brugge steeds negatief beantwoord. Een regenboogvlag tijdelijk hangen aan eigen gevel mag wel zonder toestemming.”

Waarom  waren  er op deze feestelijke dag aan de voorgevel van het stadhuis Brussel geen regenboog te  zien ? Zelfs de traditionele vlaggen ontbraken.
 

Zal er maandag 17 mei 2010 de regenboogvlag toch wapperen aan het stadhuis van Brussel ?

Opmerking :
 

1

* De jaarlijkse holebi-optocht ‘Belgian Lesbian and Gay Pride’ (BLGP) in Brussel verandert van naam in ‘The Belgian Pride’.
De naamsverandering van het evenement kwam er omdat de oude benaming “de lading niet meer dekte”. “De afgelopen jaren zijn er verschillende groepen met hun eigen, specifieke identiteit bijgekomen”.
 

2.

Antwerp Gay  Pride 2010 vindt plaats van 24 juni tot en met 27 juni 2010.

Luc Schrijvers

take down
the paywall
steun ons nu!