De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Geef Goud voor Zorg
Opinie -

Geef Goud voor Zorg

dinsdag 28 april 2020 14:05
Spread the love

 

Vind jij ook dat betaalde en onbetaalde zorg meer aandacht verdient op de Dag van de Arbeid? Zet je mening kracht bij en verander je profielfoto op Facebook!

Het Coronavirus zet de schijnwerpers op het kloppend hart van onze samenleving: de Zorgarbeid. De onvermoeibare strijd en inzet van onze professionele zorgverleners in de frontlinie komt zo dicht op ons vel dat het ons ontroert en aanzet tot een dagelijks applaus. Tegelijk wordt het ons ook heel duidelijk dat het combineren van (thuis)werken, zorgen voor onze thuisblijvende kinderen en huishouden topsport is.

Vaak met uitputting tot gevolg.

Als de coronacrisis voorbij is, mogen we niet vergeten wat de immense impact is van mensen die zorgen voor anderen, of het nu betaald of onbetaald is. Door continue besparingen heen doen onze professionele zorgatleten onzichtbaar, ondergewaardeerd en onderbetaald werk. Ook in de gezinnen werken moeders en vaders zich dagelijks uit de naad om hun job en het zorgen voor naasten gecombineerd te krijgen.  Vooral hun betaalde arbeid wordt maatschappelijk en economisch erkend, niet hun zorgtaken.

Wij vragen beleidsmakers om aandacht te hebben voor de zorgeconomie en de onbetaalde arbeid.

Mensen moeten voldoende tijd en middelen krijgen om op een kwaliteitsvolle manier voor anderen te kunnen zorgen. Zorgarbeid heeft geen marktprijs maar houdt wel de maatschappij draaiende. Wat zo tastbaar wordt tijdens de crisis mogen we nooit meer uit het oog verliezen.

De Olympische vlam moet nog een jaartje wachten, maar onze vraag is brandend actueel:

Geef Goud aan Zorg!

Doe mee en verander je profielfoto om zo alle zorgers Goud te geven.

Ga hiervoor op Facebook naar je profielfoto, klik op ‘Profielfoto bijwerken’ en dan voor ‘Kader toevoegen’. Bij ‘Kies je kader’ kun je zoeken op ‘Femma’ of ‘Goud voor zorg’ en het beeld selecteren

 

Onze concrete voorstellen voor het beleid

In ons rapport over evenwichtig en kwaliteitsvol combineren lees je meer over onze concrete voorstellen voor het beleid. Je vindt het op de website www.gerichtopevenwicht.be/rapport

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!