De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gedichtendag bij de VRT
Brussel, Festival, Dries Van Nieuwenhove ,VRT , ketnet , vrt , Vrt , cobra , één , een ,canvas , radio1 , radio 2 , cultuur , gedichtendag , gedicht , wordpress.com -

Gedichtendag bij de VRT

donderdag 27 januari 2011 19:21
Spread the love

Op donderdag 27 januari is het Gedichtendag en dat laat de VRT niet onopgemerkt voorbijgaan. Het jaarlijkse poëziefeest staat dit jaar in het teken van de nacht. Speciaal voor de gelegenheid loodst Bart Stouten de Klara-luisteraars van middernacht tot het krieken van de dag doorheen de allermooiste verzen uit de Nederlandstalige poëzie. Ook Radio 1, Ketnet en Cobra.be zetten de poëzie donderdag extra in de kijker.

In de aanloop naar Gedichtendag heeft Cobra.be extra aandacht voor poëzie, met een bloemlezing van bestaande gedichten over de nacht en mooi archiefmateriaal. Zowel Cobra.be als Ketnet schreven bovendien een dichtwedstrijd uit voor wie zelf literaire ambities heeft.

Maar ook op Gedichtendag zelf blijven poëzieliefhebbers niet op hun honger zitten. De ochtend op Radio 1 laat scholieren dichten over het thema ‘mijn land’ en ook Joos dicht mee. Klara heeft aandacht voor poëzie in Espresso, Babel en in een heuse poëziemarathon met Bart Stouten: Klara’s gedichtennacht. Op Ketnet brengt Karrewiet een reportage over kinderstadsdichter Olivia Wittock en ook in de wrap wordt er volop gedicht en gerijmd.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!