De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

GARBAGE FOR PLUMS (7+) B?LGARi!-  NA CHOROTO V BRUKSEL- VEZDESUSHTIYAT = OMNIPRESENT – 4 dagen Bulgaarse cult??r in Gent

GARBAGE FOR PLUMS (7+) B?LGARi!- NA CHOROTO V BRUKSEL- VEZDESUSHTIYAT = OMNIPRESENT – 4 dagen Bulgaarse cult??r in Gent

woensdag 9 januari 2019 11:12
Spread the love


B?LGARi! 

4 dagen Bulgaarse cult??r in Gent (25 -28 januari 2019) 

Festivalpas € 20

 

zaterdag 26 januari 2019 @ DeCentrale

Theater – Dans – Film 

 

GARBAGE FOR PLUMS (7+)  (16:00 – 17:00) |  € 7 

 

“Garbage for Plums” is losjes gebaseerd op een bekend Bulgaars sprookje. Het werd door het Pro Rodopi Art Centre uit Bostina omgezet tot een bijzondere poppentheater-voorstelling.

Een man is op zoek naar de vrouw van zijn leven.  Hij doet dit op een vreemde maar slimme manier. Hij gaat van dorp tot dorp en biedt verse sappige pruimen aan in ruil voor huishoudelijk afval. Veel vrouwen brengen hem stapels huisvuil en denken dat de man volslagen gek is. En dan komt er een wondermooi meisje langs, zonder huisvuil …

Poppenspeler: Desislava Mincheva | Script, regie en productie: Petar Todorov

 

NA CHOROTO V BRUKSEL  (17:00) | gratis

Volksdansgroep “Na Choroto v Bruksel” geeft een workshop horo, gevolgd door een demonstratie. Horo is de populairste volksdans in Bulgarije en wordt doorgegeven van generatie op generatie. De grillige ritmes en melodieën verklanken de Bulgaarse ziel.

  

VEZDESUSHTIYAT = OMNIPRESENT (film 20:00) | € 7 

De Bulgaarse film “???????????” (VEZDESUSHTIYAT = OMNIPRESENT) uit 2017, is een psychologisch drama van regisseur Ilian Djevelokov. De film viel meermaals in de prijzen, o.a. ‘Beste Film’ op het Sofia International Filmfestival in 2018. (120 min., Bulgaars gesproken, Engelse ondertiteling.)

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/festival/bulgari

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent | Ham 72 

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be | www.decentrale.be 

take down
the paywall
steun ons nu!