De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Free Gaza: Kris Peeters ontvangt donderdag Israëlische ambassadeur
Palestina, Free Gaza -

Free Gaza: Kris Peeters ontvangt donderdag Israëlische ambassadeur

dinsdag 1 juni 2010 23:06
Spread the love
 
     

 Vlaams minister-president Kris Peeters heeft in een brief aan de Israëlische ambassadeur in Brussel zijn verontwaardiging uitgedrukt over de Israëlische militaire operatie tegen het scheepskonvooi met hulpgoederen voor Gaza.

Donderdag ontvangt Peeters bovendien de ambassadeur om het standpunt van Vlaanderen verder toe te lichten, zo luidt het dinsdag in een persbericht.

Volgens Peeters kan “het door de Israëlische strijdkrachten gebruikte machtsvertoon tegen een burgerlijk humanitair initiatief dat de levensomstandigheden van de bevolking in Gaza wil verbeteren, niet gewettigd worden”.

Vlaanderen deelt de internationale ongerustheid over de humanitaire situatie in Gaza en de oproep voor een onafhankelijk onderzoek naar de tragische gebeurtenissen, stelt Peeters.

Bron :

bericht ontvangen in mijn e-mailbox van het kabinet van minister-president Kris Peeters.

take down
the paywall
steun ons nu!