Franse Algerijn maakt 1 miljoen euro vrij om boerkaboetes te betalen
Frankrijk, Boerkaverbod -

Franse Algerijn maakt 1 miljoen euro vrij om boerkaboetes te betalen

woensdag 14 juli 2010 10:45

 

Terwijl de Franse Assemblée Nationale met 335 stemmen tegen 1 een wetsvoorstel goedkeurde dat de weg vrijmaakt voor een algemeen boerkaverbod, heeft de Frans-Algerijnse entrepreneur Rachid Nekkaz 1 miljoen euro vrijgemaakt om de boetes die vrouwen die de boerka dragen -à rato van 150 euro per inbreuk- te wachten staan. Indien het voorstel in september door de Senaat komt is de wet een feit.

Nekkaz en een meerderheid van de 5 miljoen moslims in Frankrijk zien de nieuwe wet als een aanslag op de godsdienstvrijheid. Zowat 2.000 moslimvrouwen in Frankrijk zouden een boerka dragen.

De hoffelijke Nekkaz is een schoolvoorbeeld van een moderne Franse moslim. Geboren in Frankrijk uit Algerijnse ouders, heeft hij nu een drukkingsgroep opgericht die luistert naar de naam ‘Association Touche Pas à Ma Constitution’. ‘1 miljoen euro lijkt veel, maar om onze vrijheid te vrijwaren is het weinig’, zei deze 38-jarige vastgoedmakelaar. Hij heeft het geld opgehaald door een aantal eigendommen in de buurt van Parijs te verkopen, maar hoopt dat de Fransen alsnog tot inkeer komen en van de wet afzien.

Die kans lijkt klein. Sarkozy’s minister van Justitie, Michele Alliot-Marie, zei vorige week nog dat het dragen van een hoofddoek ‘iemand van de samenleving afsnijdt en zo de basis waarop de Franse republiek is gebouwd, namelijk de wens om samen te leven, verwerpt.’ Gewoontegetrouw probeerden de Franse socialisten alsnog een compromis uit de brand te slepen door te vragen om het verbod enkel op openbare plaatsen af te dwingen.

Dat compromis werd door Alliot-Marie geridiculiseerd. ‘Hoe kunnen we de Fransen overtuigen dat vrijheid, gelijkheid en respect voor de vrouw beginnen bij de ingang van het treinstation maar eindigen bij de uitgang ervan?

http://www.youtube.com/watch?v=6w8gKui3aes&feature=player_embedded

defrancisation3 | 12 juli 2010

http://www.defrancisation.com/
Rachid Nekkaz annonce qu’il constitue un fonds d’un million d’euros afin de payer les amendes de 150 euros, qui devraient être dressées à l’encontre des femmes et jeunes filles portant la burqa dans la rue. Chef d’entreprise dans l’immobilier, Il lance une nouvelle a l’association Touche pas à ma Constitution à la veille du vote à l’Assemblée nationale, mardi 13 juillet, sur l’interdiction générale du voile intégral dans l’espace public.

Bron : defrancisation3 / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!