De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Frankrijk op straat tegen Sarkozy
Frankrijk, Links, Foto's -

Frankrijk op straat tegen Sarkozy

zaterdag 16 oktober 2010 21:48
Spread the love

Traditioneel besteden de Vlaamse media niet zoveel ruimte aan de Franse interne politiek. Ofschoon: Carla Bruni natuurlijk; en de laatste tijd ook aan de pesterijen en uitwijzingen van Roma’s en voyageurs.

Maar nu manifesteren dag na dag een flink deel van de Franse werknemers en studenten op straat. Stakingen en bezettingen van bedrijven, nu ook de secundaire scholen; het wordt grimmmiger door de politie-optredens. Meerdere petroleumbedrijven leveren geen benzine meer, tekort dreigt, automobilisten hamsteren. Het gaat in de eerste plaats tegen de verhoging van de pensioenleeftijd; maar de brede ergernis over het presidentiële beleid bestrijkt meerdere terreinen: “we willen dat men naar ons luistert”.

Wie dit dagelijks wil volgen kijkt bijvoorbeeld op: http://www.democratie-socialisme.org/

en vele andere links, o.m. van de vakbonden: http://www.democratie-socialisme.org/spip.php?rubrique15

AFP:  La France est contrainte d’importer des quantités massives d’électricité, en raison des baisses de production décidées par les grévistes d’EDF et de l’arrêt de nombreux réacteurs nucléaires pour maintenance et incident. Par exemple: le pays devait importer 5.990 mégawatts d’électricité entre 13 et 14 heures, soit l’équivalent de la production de 6 réacteurs nucléaires, selon les prévisions du site internet du Réseau de transport d’électricité (RTE), filiale d’EDF.

 
Vivre c’est lutter !
 

take down
the paywall
steun ons nu!