De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Fracties uit Syrië #19#
VS, Syrië, Hama -

Fracties uit Syrië #19#

zaterdag 9 juli 2011 16:49
Spread the love

Gisteren stapten meer dan een half miljoen burgers in de stad Hama mee in wat de grootste demonstratie tegen de Syrische president tot dusver was, weet al-Jazeera.  Bovendien bezocht de Amerikaanse ambassadeur Robert Ford donderdag de stad om de demonstranten een hart onder de riem te steken. Dat bezoek schoot in het verkeerde keelgat bij de Syrische autoriteiten, die dit bericht de wereld instuurden:

“The presence of the US ambassador in Hama without previous permission is obvious proof of a clear evidence of the United States’ involvement in current events in Syria and its attempt to incite an escalation in the situation, which disturbs Syria’s security and stability.”

En daarbij stopt het niet. De Verenigde Staten beschuldigt de Syrische ambassadeur van het spioneren van anti-Assad betogers in de VS. Loay Safi, de voorzitter van de Syrisch-Amerikaanse Raad, uit zijn ongerustheid op al-Jazeera over de repressie tegen familieleden in Syrië van demonstranten aan de ambassade in Amerika:

“For instance, we had someone who is very active and calling for democracy in Syria and protesting in front of the embassy in Washington – his family member was killed back in Syria.”

Canadees fotograaf Leyland Cecco reisde in de lente van 2010 door Syrië. Voor Zonder Graten brengt hij enkele veelzeggende portretten uit het Syrische straatleven.

De foto vindt u hier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!