De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Foto: Cannabis betoging
Betoging, Gent, Cannabis, Legalisering -

Foto: Cannabis betoging

maandag 3 mei 2010 21:59
Spread the love

Vrijdag betoogden zo’n 100 tal jongeren voor de legalisering van cannabis. Volgens hen faalt het huidige beleid en leidt het tot onveiligheid voor de gebruikers door een gebrek aan controle, ook op het gebruik ervan. Legalisering zou de controle zowel op de productie als op het gebruik gemakkelijker maken. Zoals hun slogans al aangeven betogen de jongeren dus niet om reclame te maken voor het gebruik van cannabis, maar wel voor meer controle door de legalisering ervan. De betoging vertrok aan de Vrijdagsmarkt waar meer dan een toerist met verbazing naar de spandoeken stond te kijken en ging via het Sint-Baafs plein naar het Sint-Pietersplein om daar te eindigen bij het podium van het festival van de amateurskunsten dat net opgebouwd werd.

Het was eigenlijk de bedoeling om hier een  fotoreportage te plaatsen, maar aangezien het blijkbaar onmogelijk is om direct foto’s te plaatsen zijn de foto’s enkel te zien op mijn blog:

frederiksadones.wordpress.com/2010/05/01/cannabis-betoging/

en op indymedia Oost-Vlaanderen:

ovl.indymedia.org/news/2010/05/30089.php

take down
the paywall
steun ons nu!