De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

FOTM #04 – SZABADSAG // MONTANARO & DROUHIN FIDDLERS ON THE MOVE – A FOLK VIOLIN PROJECT

FOTM #04 – SZABADSAG // MONTANARO & DROUHIN FIDDLERS ON THE MOVE – A FOLK VIOLIN PROJECT

maandag 18 februari 2019 17:03
Spread the love
do 7 maart 2019  @ DeCentrale 

20:00 Szabadsag 

21:00 Baltazar Montanaro & Simon Drouhin 

viool folkviool | fiddlers on the move | FOTM

Gratis (wel graag inschrijven)

  

FIDDLERS ON THE MOVE #04

A folk violin project hosted by Wouter Vandenabeele.  5 dagen lang workshops & concerten in het teken van de (folk)viool. Vijf dagen in het teken van de (folk)viool boordevol workshops en concerten, onder artistieke leiding van Wouter Vandenabeele.

Wouter Vandenabeele is een gewaardeerde en internationaal erkende violist, arrangeur en componist.  Hij maakte een 30-tal cd’s, speelde honderden optredens met ‘Ambrozijn’ en zijn wereldorkest ‘Olla Vogala’ en zat (zit) achter ontelbare andere projecten.  Hij is bovendien een ervaren lesgever die sinds 2007 instaat voor de lessen wereld- en folkviool in De Centrale.  Voor het 4de jaar op rij organiseert hij samen met De Centrale dit hoogst originele (folk)violenfestival, waarop hij een aantal van zijn meest getalenteerde collega’s violisten uit binnen- en buitenland uitnodigt … a folk violin project genaamd ‘Fiddlers on the Move’.

 

SZABADSAG

Szabadság bestaat uit de Frans-Sephardische violiste Ariane Cohen-Adad en de Belgisch-Hongaarse mandolinespeler Jefferson Louvat.  Ze mengen Klezmer met muziek uit de Balkan, Bluegrass en Ierse folk maar houden de traditie en de ziel van deze genres op een prachtige manier in ere.  

Ariane Cohen-Adad | viool, viola & zang

Jefferson Louvat | mandoline, mandola, mandocello & zang

MONTANARO & DROUHIN

Hun muzikale wereld is haast niet te klassificeren.  Het lijkt wel een laboratorium waar geëxperimenteerd wordt op melodieën die geïnspireerd werden door verschillende muzikale tradities.  Meesterlijk vertolkt door Baltazar Montanaro op baritonviool in confrontatie en symbiose met de machines en electronica van Simon Drouhin. 

Baltazar Montanaro | baritonviool & loops 

Simon Drouhin |  machines

Gratis (inschrijven) : https://docs.google.com/forms/d/1K42P1zTpJ3azCYQBGQgAI-ampHU2GjRXiK6s0i0K8dg/viewform?edit_requested=true

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/festival/fiddlers-on-the-move-04 of  fiddlersonthemove@gmail.com | https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/fotm-04-szabadsag-montanaro-en-drouhin

Festivalpas (workshops & concerten) in VVK = € 90 // € 18 (UITPAS Kansentarief)

De Centrale | intercultureel centrum Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent Ham 72 (glazen deur)

+32 (0)9 265 98 28 decentrale@gent.be |  www.decentrale.be

  

take down
the paywall
steun ons nu!