De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

FOTM #04 – HÖGSTADIUS & VLADIMIROV FIDDLERS ON THE MOVE – A FOLK VIOLIN PROJECT

FOTM #04 – HÖGSTADIUS & VLADIMIROV FIDDLERS ON THE MOVE – A FOLK VIOLIN PROJECT

maandag 18 februari 2019 17:46
Spread the love
zon 10 maart 2019 @ DeCentrale
20:00 concert | gratis 

viool folkviool 

fiddlers on the move 

FOTM

FIDDLERS ON THE MOVE #04

HÖGSTADIUS & VLADIMIROV

Sofia Högstadius is een fantastische violiste uit de Zweedse stad Umeå, die momenteel in Bulgarije woont waar ze zich – hoe kan het ook anders – intensief heeft toegelegd op de Bulgaarse folkmuziek.  Samen met de Bulgaarse tamburaspeler Vladimir Vladimirov brengt ze een Bulgaars-Zweedse trad impro folk mix om U tegen te zeggen.  

In 2016, tijdens de eerste editie van Fiddlers on the Move  stonden Sofia & Vladimir als eens op het podium van De Centrale.  

 

A folk violin project hosted by Wouter Vandenabeele

5 dagen lang workshops & concerten in het teken van de (folk)vioolVijf dagen in het teken van de (folk)viool boordevol workshops en concerten, onder artistieke leiding van Wouter Vandenabeele.
Wouter Vandenabeele is een gewaardeerde en internationaal erkende violist, arrangeur en componist.  Hij maakte een 30-tal cd’s, speelde honderden optredens met ‘Ambrozijn’ en zijn wereldorkest ‘Olla Vogala’ en zat (zit) achter ontelbare andere projecten.  Hij is bovendien een ervaren lesgever die sinds 2007 instaat voor de lessen wereld- en folkviool in De Centrale.  Voor het 4de jaar op rij organiseert hij samen met De Centrale dit hoogst originele (folk)violenfestival, waarop hij een aantal van zijn meest getalenteerde collega’s violisten uit binnen- en buitenland uitnodigt … a folk violin project genaamd ‘Fiddlers on the Move’.

 

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/fotm-04-hOgstadius-en-vladimirov

Tickets: gratis maar graag inschrijven:  https://docs.google.com/forms/d/17a4gyV4a_B93lXZ_xGaIdDKRRg17B5j5jzyWP2V5E4A/viewform?edit_requested=true 

Festivalpas (workshops & concerten) in VVK = € 90 // € 18 (UITPAS Kansentarief) enkel via fiddlersonthemove@gmail.com

De Centrale | intercultureel centrum Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent Ham 72 (glazen deur)

+32 (0)9 265 98 28 decentrale@gent.be |  www.decentrale.be

 

take down
the paywall
steun ons nu!