De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

“Fossiel van de dag”

vrijdag 10 december 2010 11:00
Spread the love

Elke dag reikt CAN-international ( de ngo Climate Action Network) een “Fossiel van de dag” uit, een prijs voor wie het meest de onderhandelingen gedwarsboomd heeft. Vandaag vielen er drie landen in de prijzen.

De VS kreeg de eerste prijs, omdat zij een hele reeks beslissingen tegenhouden zolang de ontwikkelingslanden niet meer engagementen opnemen. De tweede prijs viel Canada te beurt. Dit land noemde de eis dat de grootste vervuilers ook de grootste inspanningen doen om hun emissies in te perken een “randopmerking” ( letterlijk hadden ze het over “a side car“).

De derde prijs tot slot ging naar Papua Nieuw Guinea omdat dit mee verantwoordelijk is voor het naar beneden halen van de sociale en milieugaranties van REDD, het mechanisme voor de bescherming vande bossen. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!