De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

FORA organiseert concertavond ter ere van Rwandese topmuzikant: twintig jaar Ridder in de Franse Orde van Kunst en Letteren

FORA organiseert concertavond ter ere van Rwandese topmuzikant: twintig jaar Ridder in de Franse Orde van Kunst en Letteren

dinsdag 7 februari 2012 12:41
Spread the love

Op zaterdag 18 februari 2012 organiseert het Forum van Afrikaanse Artiesten (FORA) vzw een concertavond ter ere van Masabo Nyangezi en zijn 20-jarige benoeming tot Ridder in de Franse Orde van Kunst en Letteren. Deze zal doorgaan in Zinnema, Vlaams huis voor amateurkunsten in Brussel.

Dichter-muzikant en zanger Masabo Nyangezi is één van de meest gedraaide en bekendste muzikanten op de Rwandese radio en bracht reeds 12 cd’s uit. Hij geniet internationale bekendheid en verzorgde o.a. de achtergrondmuziek in films van de Belgische cineast Romain Baertsoen, zoals Ibirunga (1984). In 1991 werd hij tot Ridder geslagen in de Franse Orde van Kunst & Letteren. Hij bezingt zijn geboorteland Rwanda en zal deze avond het beste van zijn best of brengen. Een bloemlezing van de gouden jaren van het moderne Rwandese chanson.

Masabo nodigde voor deze gelegenheid enkele bevriende muzikanten uit die samen met hem zullen spelen. Deze artiesten hebben allen verschillende culturele en muzikale achtergronden, wat voor een uniek artistiek samenspel tussen traditionele en moderne instrumenten zal zorgen en een samensmelting van muzikale culturen.

Deze gelegenheidsband zal bestaan uit o.a. Djakhobo (Rwanda) : basgitaar ; Mars Moriau (directeur Zinnema) : accordeon ; Momo Kouyaté (Mali) : kora & balafoon ; Sebastien Paz Ceroni (Para K Sepas) : viool en Francis : djembé cajun.

Deze avond wordt georganiseerd in het kader van Divercitart Productions (DIP), een project dat FORA lanceert in 2012, met de steun van het Federaal Impulsfonds voor Migrantenbeleid. DIP wilt diversiteit bevorderen in Brussel en kansen creëren voor kwaliteitsvolle producties van artiesten uit etnisch-culturele minderheden.

FORA zal in 2012 dan ook een reeks evenementen en voorstellingen organiseren die in teken staan van dit project. Het concert van Masabo & Friends op zaterdag 18 februari bijt de spits af. Voor deze eenmalige, unieke avond heeft Masabo dan ook zijn beste nummers samen met de muzikanten aangepast en in een nieuw jasje gestoken.

Praktische informatie:
Locatie
Zinnema, Veeweidestraat 24-26, 1070 Brussel
Inkom
-12 jaar : gratis
voorverkoop : 10 EUR (rek.nr. FORA : BE63 3200 0734 6408)
Kassa : 12 EUR
Start concert 
20u

take down
the paywall
steun ons nu!