De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Opinie -

Gelijk maakt gezond

Corona ontwricht ons. De sociale ongelijkheid komt meer dan ooit naar boven. Het duwt meer mensen verder de dieperik in. Niet alleen het virus, maar ook de groeiende ongelijkheid kost mensenlevens. Gezondheidssystemen zijn, wereldwijd, niet bestand tegen de uitdagingen die we moeten doorstaan.

donderdag 1 april 2021 11:11
Spread the love

De COVID-19-pandemie is een diepe schok voor onze samenlevingen. Het heeft een verwoestende impact op het sociaaleconomisch leven. Maar de impact is niet voor iedereen gelijk. De wereldwijde armoede, die de afgelopen 20 jaar nochtans daalde, is sinds 2020 terug in stijgende lijn. Terwijl enkele rijken profiteren, worstelen mensen in armoede over de hele wereld om te overleven. Veel vrouwen, mensen met een migratieachtergrond en historisch onderdrukte groepen.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!