De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

FLAMENCO ANDALUSI Jalal Chekara, Edsart Udo De Haes & AAO ft. Irene Alvarez

FLAMENCO ANDALUSI Jalal Chekara, Edsart Udo De Haes & AAO ft. Irene Alvarez

woensdag 12 september 2018 18:31
Spread the love
zaterdag  22 september 2018 kan u in deCentrale genieten van een muzikale reis met opzwepende ritmes, harmonieuze overgangen en ragfijne improvisaties.

Jalal Chekara (Granada, Tetuan) wordt als een muzikale bruggenbouwer gezien tussen flamenco en Arabo Andalus.  Hij trad in de voetsporen van zijn legendarische oom Abdesadaq Chekara (1933-1998), musicerend in het grensgebied tussen flamenco en de populaire muziek van Noord-Marokko.  Zijn rauwe stem en fluwelen vioolspel maken hem zowel in Spanje als Marokko bijzonder populair.

Tijdens de Flamenco Biënnale Nederland van 2017 trok hij volle zalen en nam hij het publiek figuurlijk mee naar de cafés van Tetuan en de dorpspleinen van Andalucia. Muzikanten van het Amsterdams Andalusisch Orkest en de Nederlandse flamenco-top maken aan zijn zijde. 

zaterdag 22 september 2018       20:00 | tickets vanaf 11 euro

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent 

 www.decentrale.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!