De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Firefox voor het eerst populairste browser in Europa
Europa, Firefox, Internetbrowser, Marktaandeel, Microsofts Internet Explorer, Google Chrome -

Firefox voor het eerst populairste browser in Europa

woensdag 5 januari 2011 13:29
Spread the love

Voor het eerst in de geschiedenis is Microsofts Internet Explorer niet langer de meest gebruikte internetbrowser in Europa. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van berekeningen van de webanalist StatCounter.

http://www.reuters.com/article/idUSTRE70324F20110104

In december had open-source concurrent Firefox een Europees marktaandeel van 38,1%, terwijl Internet Explorer terugviel tot 37,5%. Google Chrome volgt op een derde plaats met een marktaandeel van 14,6%. Dat is 5,1% meer dan een jaar eerder.

Vooral Google’s Chrome lijkt mensen weg te halen bij Internet Explorer, want het aandeel Firefox is plusminus gelijk gebleven, zegt Aodhan Cullen van StatCounter, in een persbericht.

In december 2009 besliste de Europese Commissie dat EU-inwoners de keuze moesten krijgen tussen verschillende browsers, iets wat daarvoor niet altijd duidelijk was. Sinds maart 2010 kunnen inwoners van de EU op pc’s die op Windows draaien kiezen uit een menu van 12 browsers.

Globaal genomen behoudt Microsoft nog wel een voorsprong. Eind december maakten 46,9% van de internetgebruikers wereldwijd gebruik van Internet Explorer, voor Firefox met 30,8% en Google Chrome met 14,9%. (FZ)

Bron : Express.be/ Reuters

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!