De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Filmen van concert met iPhone wordt onmogelijk
Iphone, Concerten, Camera, Filmen, Infrarood -

Filmen van concert met iPhone wordt onmogelijk

vrijdag 17 juni 2011 12:10
Spread the love

Het Amerikaanse technologieconcern Apple werkt aan de ontwikkeling van een software die het iPhones onmogelijk maken om live-concerten te filmen. Het bedrijf heeft daarvoor een patent aangevraagd. Indien een iPhone tijdens een concert boven de massa wordt gehouden, zouden infraroodsensoren dat ontdekken en de camerafunctie van de smartphone desactiveren. Mensen zouden nog wel oproepen kunnen ontvangen en berichten versturen.

Apple wil met de technologie de belangen van concertorganisatoren verdedigen, evenals die van televisieomproepen die de rechten op het uitzenden van concerten kopen. Al te vaak vinden die delen van het concert voortijdig terug op YouTube. Het patent werd 18 maanden geleden al aangevraagd en het moet Apple ook helpen in de onderhandelingen met muziekfirma’s waarvan de catalogi worden verspreid via iTunes.

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!