De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Fiets door West Europa voor klimaatrechtvaardigheid!
Klimaat, Fiets activisme, CJA, Klimaatactivisme -

Fiets door West Europa voor klimaatrechtvaardigheid!

woensdag 26 mei 2010 15:14
Spread the love

Doe met ons mee deze zomer: Fiets door West Europa voor klimaatrechtvaardigheid!

We zijn niet bang dat wolken vulkaanas ons in de weg zullen staan: we fietsen van noord Yorkshire  (Groot Britanië), via Leeds, Bristol, Caen, Le Havre, Calais, Oostende en Brussel, door Nederlands Limburg, tot aan Keulen (Duitsland). Onze route, die van 25 juni tot 31 augustus ruim 2 maanden zal duren, richt zich op de mobilisatie voor ‘Climate Justice’, klimaat rechtvaardigheid dus, voor mens, dier en milieu – wereldwijd.

Als je de hele route, of een deel ervan wil meedoen met de fietstocht ben je van harte welkom! Spring meteen naar ons registratieformulier hier!

Ecotopia Biketour is niet zomaar een rit op simpele trapkracht op de pendalen door mooie panoramas, het is ook een tocht vol campagnes en akties voor het milieu!

In de plaatsen die we aandoen gaan we deelnemen aan lokale campagnes: steun aan gemeenschappen aan de linie in het terugnemen van hun land op vervuilende industriën; het doorprikken van de postitieve mythes over kernenergie; het in de aandacht bregen van alternatieven voor de uitbreiding van snelwegen; steun aan de overgang naar autovrije steden – en tegelijk ons zelf organiseren op de wijze die we verkiezen om inzicht te krijgen in de werelwijde thema’s die we tegenkomen. Elke week zijn er workshops, discussies en (zonder twijfel) plezier & spel. Sommige van de grootste stops zullen in het Towards Carfree Cities Conference naar het einde van juni zijn, het Franse klimaatkamp in juli, en het Duitse klimaatkamp in augustus. Over de hele route hopen we lokale groepen te ontmoeten die duurzame ontwikkeling in eigen handen nemen, bij hen te verblijven en van hen te leren: over zelfgemaakte en zelfgekweekte producten, permacultuur, gebruik van hernieuwbare energiebronnen, hergebruik, en beheer van natuur reservaten… en nog veel meer: de Ecotopia Biketour is wat we er zelf van maken.

Kom mee als:

  • je rond 50 km per dag kan fietsen (met waarschijnlijk wat dagen regen!)
  • je geinteresseerd bent in thema’s rond rechtvaardigheid voor mens, dier en milieu en deel wilt nemen aan acties
  • je deel wilt nemen aan consensus besluitvorming (en communicatie) en
  • je wil helpen met de dagelijkse taken zoals het bereiden van de maaltijden, het trekken van de aanhangwagens, de afwas of het opruimen van de slaapplaatsen.

*[ hoe deel nemen ]*

Ten eerste: Lees de ins en outs van de Biketour op onze website & vul het registratie formulier zo spoedig mogelijk in:

http://www.ecotopiabiketour.net/join-us/registration

Dan: ga na of je een visum nodig hebt voor de landen waar we doorheen reizen: Groot-Britannië [één visum zone] en Frankrijk, België, Nederland en Duitsland [aparte “Schengen” visum zone]. Neem met ons contact op, zodat we kunnen kijken hoe we je kunnen helpen bij het regelen van je visa.

Als je op Facebook zit, kun je lid worden van de Biketour event hier en onze Facebook pagina… ons volgen op Twitter is ook mogelijk!

Iedereen betaalt een deelnemers bijdrage van 4-8 euro per dag (wie een met een betere economische situatie heeft misschien iets meer dan wie minder geld heeft). Deze bijdragen zouden alle kosten moeten dekken – organisatorische kosten en inspanning, verschillende activiteiten, acties, workshops, 3 vegetarische maaltijden per dag en een plek om je tent op te zetten.

Als je vanaf het begin meedoet:  we komen op de ochtend van 25 juni in Londen samen aangezien velen van ons vanaf het continent zullen komen. ’s Avonds kunnen we meedoen aan de London Critical Mass. Mocht je in Londen wonen en wilt meehelpen aan de voorbereidingen (zoals het maken van een spandoek voor de optocht; het drukken van t-shirts; helpen met koken; etz) dan zijn jouw ideeën, vaardigheden en energie van harte welkom! In de ochtend van 26 juni reizen we noordwaards, en zullen diegenen van buiten Londen ontmoeten. De echte 2010 Biketour gaat in de middag van 26 juni vanaf Noord Yorkshire van start, de preciese locatie wordt binnenkort bekendgemaakt (zodra we een geschikte kampeerplek zo’n 100 km – of 60 miles – ten noorden van York gevonden hebben).

Je kunt ons ook ergens langs de route bij de Biketour vervoegen – maar laat ons dan op tijd weten waar en wanneer we je kunnen verwachten. De route is nu nog in de maak, maar wordt hopelijk met de dag zekerder en precieser.

Er zijn tal van tips en handigheidjes die we je zouden kunnen meegeven om voorbereid aan de fietstocht mee te doen, maar om deze uitnodiging van fatsoenlijke lengte te houden, kun je maar beter een goeie kijk nemen op onze website en wat daar al aan informatie voor je staat. Als je dan nog vragen hebt, stelt ze ons gerust!

Hopelijk tot op de tour!

Moritz en Laura

internationale coördinatoren voor de Biketour 2010

info[at]ecotopiabiketour.net

Bron :

Laura Grainger

Ph: +32 484 926 424 (Belgium) 0484/92 64 24 | Skype: globalvegan
www.ecotopiabiketour.net | www.motherearth.org | www.foei.org

Informatie via lid van CJA Belgium  Luc Schrijvers

take down
the paywall
steun ons nu!