De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Fiesta Partigiani wijkt voor klimaatkamp uit naar terrein in Wilsele

Fiesta Partigiani wijkt voor klimaatkamp uit naar terrein in Wilsele

dinsdag 8 augustus 2023 11:21
Spread the love

 

Dit weekend – op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus – organiseert Fiesta Partigiani haar jaarlijks klimaatkamp in Leuven. Partigiani is de groep die al sinds jaar en dag ijvert voor het behoud van Parkveld in Heverlee. De voorbije tien jaar ging het klimaatkamp telkens door op het Parkveld zelf. Dit jaar is de groep gedwongen uitgeweken naar het Sint-Maartensveld, aan de Ferdinand Perdieusstraat in Wilsele. Dat het event dit jaar niet op Parkveld kan doorgaan heeft te maken met juridische pesterijen van projectontwikkelaar Extensa en met politieboetes.

Over het programma:

Vrijdagavond om 20h concerteert Bugari Express (klezmer, gypsy, tango…) en zaterdagavond om 20h30 Los Kamer (jazz, swing, balkan, latin…) Op zaterdag heb je nog lezingen van Peter Berx (over insecten), Dagmar Somers (over agro ecologie in Leuven), Jan Mertens (over klimaatverdriet) en Derwish (ecologie en de Koerdische zaak). Ons aller Didi de Paris geeft om 20u een conference. Ikzelf organiseer om 15u een samenzang met een aantal bekende strijdliederen. Allen welkom. Voor meer gedetailleerde info over het programma:
https://www.facebook.com/events/2939900236145477

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!