De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Feminisme als antwoord op terrorisme

Feminisme als antwoord op terrorisme

zaterdag 26 augustus 2017 11:51
Spread the love

Opvallend aan de terreurcel van Catalonië en ook andere fundamentalistische terreurcellen is de jonge leeftijd van de leden plus het feit dat deze allemaal het mannelijke geslacht hebben. Dat in vergelijking met bijvoorbeeld linkse of separatistische gewapende cellen waarbinnen ook vrouwen actief zijn of waren.

Zeer verschillende opvoeding voor broer en zus.

Wanneer we kijken naar het profiel van de daders van blind suïcidaal geweld, ook wel terrorisme genoemd, zien we één constante; jong, mannelijk, migratieachtergrond en religieus islamitische achtergrond. Die constante staan niet los van elkaar. Laten we eens kijken naar de manier van opvoeden binnen (conservatief) religieus islamistische gezinnen. We zien daar dat jongens totaal anders worden opvoed dan meisjes. Die laatste worden kort gehouden, de jongens zijn eerder vrij. De heersende cultuur is er één van mannen trekken hun plan wel, we leven immers in een mannen wereld. Dat is geen goede manier van opvoeden denk ik. 92% van de delicten wordt gepleegd door mannen, mannen sterven vaker vroeger wegens roekeloos gedrag en mannen plegen vaker zelfdoding. Daarom mijn oproep; draag zorg voor de mannen. Hou u jongens meer in de gaten beste medemens, en als het even kan laat u meisjes wat vrijer. 

Stepping stone der delicten.

 Het vrij opvoeden van jongens, versus kort houden van meisjes, geeft fenomenen van groepjes rondhangende kinderen en jongeren uitsluitend bestaand uit jongens. Daar loopt het soms al fout. Die jongens zijn nog te jong om zo veel tijd zonder begeleiding van een volwassene door te brengen. Daarbovenop zal uit gemengde groepjes minder overlast worden veroorzaakt. Een man heeft een vrouw nodig om hem te temmen zou je kunnen stellen. Dus als je uw jongens het huis uit laat, stuur dan de dochter net mee om hen in de gaten te houden. Of het nu om voetbalsupporters gaat of om jonge mannen die een vrijgezellen vieren, gemiddeld gezien zorgt mannen monotonie vaker voor problemen dan bij gemengde groepen.

Er bestaat recent zelf zoiets als de stepping stoned der delicten, eindigend met de suïcidale terreurdaad. Beginnend als kind op straat met kattenkwaad uit te hangen naar experimenteren met drugs, mensen (meisjes) benaderen en lastig vallen, stelen, gewelddadig stelen, drugs verkopen, overval plegen, men belandt in de gevangenis waar men nog meer gefrustreerd geraakt, de haat jegens de maatschappij neemt toe en men is vatbaar voor extremisme. 

Gelukkig loopt het bij de overgrote meerderheid van de jongens en mannen niet zo’n vaart. Maar laat het wel een les zijn aan ons allen. Wat deze planeet nodig heeft is feminisme. En dat is geen boodschap exclusief naar de moslimgemeenschap maar naar heel de mensheid. 

De pot verwijt de ketel.

Dit is geen anti-islam pleidooi maar een nuchtere vaststelling. Ik wil proberen begrijpen, niet verdelen. Het betreft trouwens geen fenomeen van heel de islam maar enkel van de conservatieve tak. Het betreft één cultureel aspect dat naar mijn mening negatieve gevolgen heeft. Dat betekend niet dat heel de cultuur daarom niet deugd. Het is bijvoorbeeld niet omdat de Vlaamse cultuur erg introvert is en iets koud a-sociaal heeft dat alles binnen deze cultuur slecht is. Ik kan evengoed een tekst schrijven over de positieve zaken binnen de islam alsook over negatieve zaken binnen de Vlaamse cultuur.Het is niet omdat je kritiek hebt op het celibaat binnen de Katholieke Kerk dat je tegen de Katholieken bent, het is niet omdat je kritiek hebt op de nederzettingen politiek van Israël dat je anti-semiet bent.

Het ironische is dat blank extreem-rechts, die nu net het hardst tegen de islam pleiten, zelf het langst voor de vrouw aan de haard hebben gepleit in het verleden. 

Elk individu is anders, veralgemenen is enkel een manier van uw brein om orde in de chaos des leven te brengen. 

take down
the paywall
steun ons nu!