De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Climaxi vzw

Feest van de Solidariteit

dinsdag 10 december 2019 16:29
Spread the love

Er gebeurt heel wat in onze actuele samenleving. Cultuurwerkers, welzijnswerkers, syndicalisten, werknemers, boeren, klimaatactivisten en progressieven allerhande dringen aan op meer menselijkheid en middellen om hun inzet te ondersteunen. Tegelijkertijd worden inleveringen, racisme en autoritaire tendensen gemeengoed. Extreem-rechts probeert in alle gemeenten voet aan de grond te krijgen en wil ook in Herzele zijn kans wagen.
Daarom antwoorden wij met een Feest van de Solidariteit. Om een warm Vlaanderen te benadrukken en aan te geven dat wij voor democratische en sociale rechten gaan, organiseren wij een feest met getuigenissen, muziek, infostanden, een tentoonstelling …

20 uur: Getuigenissen en infostanden
20u30: Voorstelling boek ‘Klimaat en Migratie’ in het Café van ‘t Uilekot.
20u30: Wijnproeverij in de Eco & Fair winkel
21u30: Concert Luiz Marquez Kwartet en “Magic Tales from Obscure Places”

Het programma bestaat uit een non-verbale uitwisseling tussen twee culturen: de oude  Latijns-Amerikaanse en de Europese. De klankkleuren van pre-Spaanse instrumenten zoals bamboefluiten, ocarina’s en percussie, vermengen zich met die van Europese instrumenten zoals de gitaren en saxofoons tot strakke en originele arrangementen. Etnische en moderne thema’s gaan naadloos in mekaar over en de geest van de blues brengt de magische werelden instrumentaal samen.

Feat:
Luiz Márquez  (Mex): compositie , pre Spaanse fluiten , mondharmonica & saxofoons.
Cachi Acosta (Cub): percussie.
Kari Antila (Fin): gitaren
Eduardo Vega (Chi): gitaren

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!