De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Fatiha Bouj en haar strijd tegen radicalisatie
Catherine De Borger

Fatiha Bouj en haar strijd tegen radicalisatie

Deze dame is moslima maar tevens ook een kunstenares. Samen met het Kif Kif (het racismebestrijdingsscentrum) organiseert Fatiha allerlei workshops. Deze workshops variëren van een culturele wandeling tot een middagje knutselen tot een traditionele kooksessie. Het is haar doel om mensen te laten kennismaken met de Marokkaanse cultuur en de islam.

maandag 13 juni 2016 14:28
Spread the love

Door alles wat er de laatste jaren op het nieuws komt over extremisme, voelde Fatiha de nood om kennis.

“Mensen krijgen vooroordelen omtrent de  islam en de Koran. Door alles wat ze te zien krijgen op het nieuws krijgen mensen een vertekend beeld over ons geloof.”

Net dit dreef Fatiha zover om de workshops te gaan doen. De Koran is een heilig boek met vredelievende teksten, maar zoals altijd zijn er wel enkele onwetenden die dit alles weten te verdraaien. Fatiha is vastberaden om hier korte metten mee te maken.

Gefascineerd door Fatiha haar strijd tegen radicalisatie, wou ik deze dame kost wat kost ontmoeten. Het duurde dan ook niet lang voor ik haar ontmoette en een van haar workshops mocht bijwonen.

take down
the paywall
steun ons nu!