De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Fascisten houden vreemde betoging

Fascisten houden vreemde betoging

zaterdag 5 juni 2010 22:55
Spread the love

Liefhebbers van slecht theater hebben iets gemist: de protestactie van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) op vrijdag 4 juni aan het Antwerpse Centraal Station was op zijn minst dolkomisch te noemen.

Opmerkelijk was dat N-SA de recente Israëlische aanval en de agressie in Gaza aangreep voor eigen antisemitische propaganda.

Duitse krimi

Terwijl de lokale passegiata op gemoedelijke wijze op gang kwam, schaarden zich een dertigtal kaalgeschoren mannen met aanhang rond de Vlaamse leeuw en de Palestijnse vlag. De mannen en hun aanhang scandeerden enkele onverstaanbare leuzen. Als versteend stonden zij daar. Kale koppen en donkere kledij. Als de slechteriken uit een nagesynchroniseerde Duitse krimi.

Misbruik van leed

Het feit dat deze groepering de Palestijnse kwestie aangreep om zich te profileren was zeer merkwaardig. Strijden voor Gaza? Of misbruik van het leed van de ander? Een misplaatste poging om zieltjes te winnen? Het geheel ontaarde uiteindelijk in een lachwekkend tableau-vivant. Omstanders uitten de nodige kritiek en enkelingen lieten zich door de leuzen meeslepen.

Politiecombi’s

De aanwezigheid van een twaalftal agenten en nog wat politiecombi’s maakten dit straattheater compleet. De slotscène was echter onverwacht: na een interview verdwenen de militanten in enkele taxi’s. Harko schreef donderdag op deze website: “Wie eens wil gaan lachen met fascisten kan afzakken naar het Centraal Station.” En of we gelachen hebben!

Kameraad Harko, bedankt voor de tip.

take down
the paywall
steun ons nu!