De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Facebook 50 miljard dollar waard na investering Goldman Sachs
Facebook, SEC, Wereld, Goldman Sachs, Sociale netwerk -

Facebook 50 miljard dollar waard na investering Goldman Sachs

dinsdag 4 januari 2011 00:23
Spread the love

Het sociale netwerk Facebook heeft 450 miljoen dollar opgehaald bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en nog eens 50 miljoen dollar bij het Russische investeringsbedrijf DST. De transacie waardeert Facebook op 50 miljard dollar.

Volgens de New York Times is Facebook nu meer waard an eBay, Yahoo! en het mediaconcern Time Warner. Het geld zal gebruikt worden om veelgegeerde informatici aan te werven, nieuwe producten te ontwikkelen en acquisities te financieren. Goldman heeft zich er ook toe verbonden nog eens 1,5 miljard dollar te vinden om te investeren tegen de voormelde waardering.

Ondertussen is de Amerikaanse beurswaakhond SEC een onderzoek gestart naar een aantal privé-aandeelhouders van het populaire bedrijf. Wanneer een bedrijf meer dan 500 aandeelhouders heeft moet het een aantal regels respecteren, maar de SEC vermoedt dat transacties zoals deze net een manier zijn om die regels te omzeilen. (FZ)

Bron : Express.be / The New York Times

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!