De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Expokinderen

Expokinderen

donderdag 4 augustus 2011 12:48
Spread the love

Ik ben een expokind.  Dat heeft konsekwenties voor mijn denken en handelen.  Ik daag alle jongeren van vandaag uit om hier op De wereld morgen hun verhaal te doen over hun leven, hun dromen, hun hoop voor de toekomst.

Wie graag weet hoe je zoiets aanpakt, raadpleegt het boekje van Lut Geypens met de titel Expodochters.  Hierin doen een aantal 50tigers, nu 60tigers hun verhaal.  Zij hebben natuurlijk het voordeel dat ze kunnen terugblikken op een al dan niet rijk gevuld verleden.  Het boekje is onderhand aan spotprijs te verkrijgen of tweedehands.
In dit verband ook aan te bevelen is een filmpje op de Lampiris nieuwsbrief over een Antwerpse moderne terrasbouwer.  De moeite waard.  Lampiris lijkt mij bovendien een aan te bevelen energieleverancier, alleen al gezien de belangstelling van het bedrijf voor groene energie.  Het filmpje van Sander Spolspoel, samen groener, is ook te bekijken via Facebook.  Zijn inititatief past in het transitiedenken.

take down
the paywall
steun ons nu!