De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

EWT heeft “een vreemde luis in huis

EWT heeft “een vreemde luis in huis

dinsdag 8 maart 2011 15:30
Spread the love

Het Deurnse theatergezelschap EWT maakt zich op voor zijn vierde stuk van dit seizoen, Een Vreemde Luis In Huis.  Van vrijdag 11 maart tot en met zondag 24 april kan u genieten van de acteerkunsten van Cinthia Remon, Linda Dhaene, Nadia Michielsen, Rosita Huybrechts, Patrick Luyckx, Johan De Maeyer en Jerry Verhaert.

Men spreekt nog vaak over de golden sixties, jaren waarin blijkbaar alles mogelijk was, een tijd waarin iedereen veel geld wou en kon uitgeven.
In die tijd situeren wij het gegeven. Zoals in alle perioden uit het verleden, weten wij dat er in de jaren ’60 eveneens mindergegoeden waren, mensen die aan de rand van de maatschappij leefden.

Met deze “Vreemde luis in huis” belanden wij bij zo’n groep mensen, die toevallig in een krotwoning onder één dak leven.
Juist door hun tekorten en miserie vormen ze, op een echt menselijke manier, een kleine gemeenschap van gedroomde types, die kompleet passen in een volks stuk als dit.

Het is zeker niet de bedoeling van Jack Staal deze miserabelen belachelijk te maken. Integendeel, hij kent het klappen van de zweep als het gaat over dit soort hedendaags volkstheater. Hij laat ons lachen met de manier waarop die mensen dingen meemaken en ondersteunt de acteurs met sappige dialogen. Die liggen goed in de mond van de verschillende types maar ook van de spelers.

Martha is een ‘moeder kloek’ zonder echte kinderen.
Zij bekommert zich over een stel daklozen, en tracht een beetje discipline en regelmaat in hun leven te brengen.
Haar drijfveer voor deze levenskeuze is voor iedereen een groot vraagteken…
Een gevoelige, warme komedie van eigen bodem van de auteur van ‘Ziekelijk’.

EWT-theater
Hertstraat 2, 2100 Deurne
Wanneer van 11/03/11 tot 24/04/11
Reserveren tel : 03 324 52 42 
 

take down
the paywall
steun ons nu!