De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Europa staat voor koudste winter in 1.000 jaar’
Klimaat -

‘Europa staat voor koudste winter in 1.000 jaar’

dinsdag 5 oktober 2010 15:38
Spread the love

 

Weervoorspellers houden er rekening me dat we voor de koudste winter in 1.000 jaar staan. De weersverandering zou een gevolg zijn van de snelheid van de Golfstroom, die de voorbije jaren zowat is gehalveerd.  

Poolse wetenschappers berekenden dat de stroom niet langer de koude die uit de poolgebieden komt kan compenseren. Eens de stroom volledig tot stilstand komt, breekt in Europa een nieuwe ijstijd aan, zeggen ze.

Ondertussen lijkt de winter al begonnen, want in Centraal Europa liggen de temperaturen al een paar graden onder de norm.

‘Hoewel de voorspelling voor volgende maand vandaag slechts 70% accuraat is, lijkt het koudewinterscenario waarschijnlijk‘, zegt Vadim Zavodchenkov, een weerspecialist bij het Russische weercentrum Fobos, op de zender Russia Today.Begin november zullen we meer duidelijkheid kunnen scheppen’.

Bron : Russia Today / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!