De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Europa anno 2012: Bulgaren trekken tanden van arme patiënten zonder verdoving
Bulgarije, Verdoving, Armen, Tandartsen -

Europa anno 2012: Bulgaren trekken tanden van arme patiënten zonder verdoving

woensdag 16 november 2011 10:23
Spread the love

Nu de Bulgaarse overheid forse besparingen heeft aangekondigd in de staatshospitalen heeft de Bulgaarse Vereniging van Tandartsen voorgesteld om patiënten die niet over voldoende financiële middelen beschikken om zich te laten verzorgen – wezen, ouderlingen en mentaal gehandicapten – te behandelen zonder verdoving.

De krant 24 Chasa spreekt van een onmenselijke maatregel (via Google Translate):

‘De plannen van de tandartsenvereneging zijn angstaanjagend. We mogen zelfs van schaamteloosheid en cynisme spreken. Vooral omdat ze de zwaksten onder ons treffen, degenen die door het leven al de hardste klappen te incasseren hebben gekregen.

Hoe erg de crisis ook is en hoe weinig geld er nog is, er zijn grenzen aan het toelaatbare. Maar zowel de tandartsen als de verzekeringsfondsen lijken te zijn vergeten dat het ook om mensen gaat.

Ook deze individuen verdienen een menselijke behandeling eerder dan een op moderne leest geschoeide inquisitie.’

In april van dit jaar bezocht een groep Amerikaanse tandartsen Bulgarije om gratis behandelingen te geven aan mensen die daarvoor geen geld hebben.

http://www.novinite.com/view_news.php?id=127551

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!