De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Eurocrisis is compleet: ‘Oostenrijk weigert voor Griekenland te betalen’
Griekenland, Eurozone, Eurocrisis, Oostenrijk, Bail-out, PIGS-landen, Europese president Herman Van Rompuy -

Eurocrisis is compleet: ‘Oostenrijk weigert voor Griekenland te betalen’

woensdag 17 november 2010 11:44
Spread the love

 

The problem with socialism is that sooner or later you run out of other people’s money,‘ was een van de favoriete uitspraken van Margaret Thatcher. Volgens het persagentschap Dow Jones zou Oostenrijk weigeren zijn bijdrage aan de bail-out van Griekenland te betalen omdat de Grieken niet de vooruitgang boeken die ze ten tijde van de reddingsoperatie beloofd hadden. Dat schrijft de Austrian Independen. Dat is een probleem omdat straks andere lidstaten zich zouden kunnen gaan afvragen waarom zij wel zouden betalen als Oostenrijk dat niet doet.

De euro en met hem de Europese Unie zitten in grote moeilijkheden. Portugal maakte dit weekeinde bekend dat heteventueel de euro zou moeten verlatenterwijl ook Ierland een probleemkind blijft. Europa vreest nu dat ook andere landen door de crisis in de zogenaamde PIGS-landen verder aangetast raken.

Europees president Herman Van Rompuy zei tijdens een voordracht voor de Brusselse denktank European Policy Center dat de eurozone en de hele Europese Unie gedoemd zijn te verdwijnen als de lidstaten hun budgettaire problemen niet dringend oplossen. (FZ)

Bron : by Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!