De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

EU-landen belonen opnieuw Israëlische agressie
Obama, Griekenland, Nederland, EU, Duitsland, Groot-Brittannië, Israël, Europese Commissie, Kanker, Frankrijk, Gazastrook, Conventie van Genève, Syrië, Amerika, Israël Palestina, Basisgezondheidszorg, Barack Obama, Bezetting Palestina, TEVA, Agressie -

EU-landen belonen opnieuw Israëlische agressie

vrijdag 6 mei 2011 22:01
Spread the love

Zonder dat één onafhankelijke VN-waarnemer voet op Syrische bodem heeft gezet om de onrust in dat land te onderzoeken, treft de EU strafmaatregelen zoals een wapenembargo en de bevriezing van de tegoeden van dertien Syrïsche leidinggevenden, die een visum ook mogen vergeten.

En Israël? Naar “goede” Europese gewoonte werd dit land deze week opnieuw beloont voor zijn dagelijkse agressie en bezetting tegen het Palestijnse volk. Honderden inwoners in de Gazastrook stierven sinds 2007 nodeloos aan kanker, omdat Israël 170 basisgeneesmiddelen en apparatuur om de ziekte vroegtijdig op te sporen en te behandelen niet toelaat. Israël komt haar verplichtingen niet na om in het kader van de Conventies van Genève het bezettte Palestijnse volk medische bijstand te verlenen.

Een reden om alternatieve medicatie te vragen aan de huisdokter voor Israëlische TEVA-pillen. Want elke blister TEVA helpt de Israëlische staat om haar illegale blokkade van de Gazastrook te financieren.

EU-landen belonen Tel Aviv

Duitsland verkoopt Israël een zesde onderzeeër, welke het straks met kernwapens kan uitrusten. De vorige vijf duikboten met dieselmotoren werden onder de productieprijs verkocht om Tel Aviv gunstig gezind te zijn na hun eeuwigdurend Holocaust drama. De duikboten worden vervaardigt door Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW), welke eigendom is van ThyssenKrupp Marine Systems. De aankoopprijs is onbekend, maar Israël onderhandelde over een prijs tussen 500 en 700 miljoen dollar bij Angela Merkel. (1)

Griekenland koopt dan weer zelf  SPICE 1000 en SPICE 2000 wapensystemen voor hun F-16 en F-4 oorlogsvliegtuigen van Israël. Een contract van 100 miljoen euro. Het Griekse dagblad Elefteros Tipos meldt verder dat de banden tussen beide landen worden verstevigd inzake bewapening en militaire oefenterreinen. (2) Griekenland spendeert jaarlijks 2,8 % van haar bnp aan wapenaankopen en is daarmee op basis van bnp Europees koploper.

Frankrijk liet  France Telecom (Orange Labs R&D) toe om op 1 mei 2011 een contract te tekenen met de Ben-Gurion University of the Negev (BGU) voor het optimaliseren van internet communicatie. Betere video streaming is al lang een wens van het Israëlische leger. (3)

Groot-Brittannië laat haar firma Expro een contract van 27 miljoen dollar tekenen om gas te boren in het Tamar veld voor de kust van Haifa. (4) Dit terwijl Israël aan de Gazastrook slechts 50 % van het nodige gas levert.  Het gasveld en de Palestijnse wateren voor de Gazastrook blijven op Israëlisch bevel verboden terrein.

Nederland:  het Israëlische bedrijf Egged Bus Systems (EBS) gaat de busdienstensten in Waterland van Arriva overnemen. Dit hoort de ‘bus of shame’ te heten, aangezien het op de Westelijke Jordaanoever, onder Israëlische militaire bezetting, de illegale joodse nederzettingen faciliteert. Het internationaal recht zegt duidelijk dat exploitatie van bezet gebied een schending van de mensenrechten betreft. De consessie geldt tot en met 2019. (5)

In Italië heeft RAI Radiotelevisione Italiana SpA, een contract van 4.000.000 euro afgesloten met  Sintec Media Ltd, Israël, voor het verlenen van diensten aan haar inzake het verstrekken van software producten. De regering-Berlusconi gaf de publiekrechtelijke zender haar toestemming tot  deze overeenkomst. (6)

De Europese Commissie zelf roept haar inwoners op om nanotechnologie te gaan studeren aan het  Weizmann Institute of Science in Rehovot, Israël. (7) Deze wetenschappers kan Tel Aviv nadien inschakelen om nanotechnologie te integreren in wapentuig van de 21e eeuw om haar buren aan te vallen.

Amerika doet ook mee. M+W U.S., Inc., Plano, Texas, haalde op 3 mei 2011 een contract binnen ter waarde van 14.090.156 dollar voor de constructie en renovatie van opslagplaatsen en andere gebouwen in Tira, Israël voor het Israëlische ministerie van Defensie. Het werk zal in Israël worden voltooid tegen 10 april 2013.

De regering-Obama gaf Lockheed Martin in april 2011 toestemming om Israël een bijkomende C-130J Super Hercules voor lange afstanden te verkopen.

Oshkosh Corp., Oshkosh, Wis., kreeg een contract van 16.820.812 dollar voor onderdelen aan Medium Tactische Vervangvoertuigen, maar 85 % van de werkzaamheden moeten in Israël gebeuren met als einddatum 30 juni 2011. De aanbesteding is voor het Systeem Commando van het korps mariniers in Virginia.

* Linken:

(1) http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-finalizes-purchase-of-sixth-german-made-submarine-1.359991
(2) http://www.trtuyghurche.com/trtworld/en/newsDetail.aspx?haberkodu=8cf52bd4-880f-48d7-ac33-cd7c40b3d1d7
(3) http://www.ittn.org.il/news.php?cat=0&incat=&read=198
(4) http://www.jpost.com/Business/BusinessNews/Article.aspx?id=217210
(5) http://www.rtvnh.nl/nieuws/54604/EBS+vervangt+Arriva+in+Waterland
(6) http://www.thefreelibrary.com/ISRAEL,ITALY+:+Sintec+MEDIA+LTD+wins+contract+of+4+000+000+Euros+from…-a0253479563
(7) http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/jobDetails/33680811

take down
the paywall
steun ons nu!