De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Erik Goris, Roel Vanderstukken en Sandrine André schitteren in Moord op de Nijl

Erik Goris, Roel Vanderstukken en Sandrine André schitteren in Moord op de Nijl

dinsdag 8 mei 2012 09:34
Spread the love

Loge10 stelde vorige week donderdag zijn nieuwste stuk Moord op de Nijl voor. Deze Agatha Christie parel wordt momenteel gespeeld in het Fakkeltheater te Antwerpen.

Een uiterst spannende whodunit van the Queen of Crime, bekend van de verfilming met Angela Lansburry en Peter Ustinov.

Simon Mostyn is volkomen onverwacht met de steenrijke Kay Ridgeway getrouwd.

De vroegere verloofde van Simon, Jacqueline de Severac is woedend dat Simon haar geeft gedumpt en zint op wraak. Ze achtervolgt het jonge paar op hun huwelijksreis in Egypte. Kannunik Pennefather, de voogd van KAY, probeert Jacqueline tot betere gedachten te brengen. Tevergeefs.  Op een avond, tijdens een bootreis op de Nijl, loopt de situatie uit de hand. Jacqueline schiet op Simon. Als even later het tumult wat geluwd is, blijkt Kay met hetzelfde pistool te zijn doodgeschoten.

Heeft Jacqueline haar rivale vermoord?
Na “ De Muizenval “ en “ Tien Kleine Negertjes “ wordt “ Moord op de Nijl “ het einde van onze Agatha Christie – trilogie.
Mis deze kans niet om Agatha Christie’s meesterwerk te ontrafelen vanuit je theaterstoel!

 

Cast : Lulu Aertgeerts, Roel Vanderstukken, Sandrine André, An Vanderstighelen, Nathalie Wijnants, Nele Goossens, Hans Ligtvoet en Bob Selderslaghs,Erik Goris en Christian Celini

Regie: Bruno Van Heystraeten

 

take down
the paywall
steun ons nu!