De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Erfgoeddag 2012 in Het Looks

Erfgoeddag 2012 in Het Looks

maandag 16 april 2012 16:53
Spread the love

Helden binnen de muren.

L’Histoire.

Iedereen een held!

Het is weer Erfgoeddag! Na het succes van vorig jaar zetten Peter en An opnieuw hun huis Lookstraat 14 open. Dit jaar is het thema Helden en na heel wat zoek- en denkwerk zagen we plots ons thema liggen vanuit het raam. De Lt.-Kol.-Becquevort-kazerne, beter bekent als de Sionkazerne. Een site met een rijk verleden en met een heel andere toekomst. Dit is onze ode aan een buur die verdwijnt.

Historische tentoonstelling: Helden binnen de muren.
De Lt.-Kol.-Becquevort-kazerne (ook wel Sionkazerne)is altijd erg bepalend geweest in de ontwikkeling van de wijk Het Looks. Heel wat helden die stad en land verdedigden hebben hier ‘gelegen’ en gestreden. Maar ook geleden. Foto’s, prenten, plannen, verslagen en getuigenissen brengen het verhaal van de helden die langs de kazerne passeerden.

L’Histoire.
Deze tentoonstelling durft kritische vragen te stellen bij het omgaan met cultureel erfgoed. Aan de hand van tekeningen en verhalen laat de kunstenaar-historicus Paul Tieman de genius loci (de geest van de plaats) aan het woord. De tentoonstelling wil je laten stilstaan bij de vraag hoe wij omgaan met ons erfgoed.

Iedereen een held!
In samenwerking met Ons Gedacht en de wijkbewoners.
Wat maakt iemand tot een held? Wat betekent dat voor jou, een held? Deze vragen stelden wij aan de mensen van Ons Gedacht en de wijkbewoners. Op creatieve wijze gaven zij antwoord op deze vragen. Het resultaat kan je bewonderen in De Kluis (Kluizestraat 39)

De tentoonstellingen zijn te bekijken op:
zondag 22 april (Erfgoeddag) van 10u00 tot 18u00,
op 27, 28, 29 april, 1, 4, 5 en 6 mei van 13u00 tot 18u00
en op afspraak.

Meer info: lookstraat14@gmail.com

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!