De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Er is iets groots gaande.
Planeet, corruptie, wereld, klimaatcricis, online, burgerjournalist, Burgerschap en democratie in een veranderende wereld -

Er is iets groots gaande.

donderdag 3 november 2011 16:21
Spread the love

Van het Tahrirplein tot Wall Street, van dappere Avaaz burgerjournalisten tot miljoenen burgers die online campagne na campagne winnen, democratie roert zich. Niet de corrupte, stem-elke-4-jaar democratie uit het verleden. Dit gaat veel dieper. Dieper in onszelf – we zijn ons bewust van onze eigen kracht om aan de wereld te bouwen waar we allemaal van dromen.

We hebben niet veel tijd om het voor elkaar te krijgen. Onze planeet wordt bedreigd door meerdere crises – de klimaatcrisis, voedselcrisis, de financiële crisis, de proliferatiecrisis…. Deze crises zouden ons meer dan ooit kunnen verdelen, of juist samen kunnen brengen. Het is de uitdaging van onze tijd, en de uitkomst zal bepalen of onze kinderen te maken krijgen met een grimmiger wereld, of een wereld die floreert door toegenomen menselijke harmonie.

Dit is onze uitdaging. Met 10 miljoen hoopvolle leden (en een groeiend aantal) is Avaaz de grootste online beweging in de geschiedenis. Er bestaat geen andere gigantische, door mensen gedreven, multi-issue, oprechte organisatie die binnen 24 uur gecoördineerde democratische druk in honderden landen kan mobiliseren. Onze potentie is uniek, net zoals onze verantwoordelijkheid.

Avaaz is een online campagnenetwerk dat de stem van het volk laat doorklinken in wereldwijde besluitvorming.
Er deel van uitmaken? Of info ga naar: http://www.avaaz.org/nl/about.php

Het is fantastisch dat maar 10.000 leden met een wekelijkse donatie van €3 of €5 het functioneren van onze gemeenschap mogelijk maken – de prijs van een kopje koffie. Hiermee worden alle uitgaven van Avaaz betaald. Maar om te groeien naar de wereld die we willen, moeten we versnellen. We hebben een verdubbeling van onze wekelijkse donateurs naar 20.000 nodig – hiermee verdubbelt ook onze algehele capaciteit. Klik hieronder om dit mogelijk te maken en trakteer de wereld op een kopje koffie

Kleine maar vaststaande wekelijkse donaties stellen Avaaz in staat om op een verantwoordelijke manier kosten voor de lange termijn te plannen. Het gaat om onze kleine maar geweldige staf, onze website en technologie en de veiligheid van onze systemen. Het betekent ook dat we het vermogen hebben om direct op een crisis te reageren en ons zonder vertraging op kansen voor acties kunnen storten.

Een kleine donatie van €3 of €5 per week van nog eens 10.000 donateurs zou ons in staat stellen om al ons werk volgend jaar uit te breiden, levens te redden tijdens humanitaire noodtoestanden, het milieu en dieren in het wild te beschermen, te vechten voor democratie en tegen corruptie, vrede te bevorderen en armoede te verminderen.

Een donatie aan Avaaz heeft een dubbele impact — onze donaties zorgen niet alleen voor verandering door specifieke campagnes, maar elke donatie is een investering in onze gemeenschap, die nog decennialang voor verandering gaat zorgen. Het is een investering met zowel directe resultaten als resultaten op lange termijn – voor de toekomst van onze kinderen en onze planeet.

Het werven van fondsen is vaak een probleem voor organisaties die sociale verandering bewerkstelligen. Financiering door overheid of het bedrijfsleven zou onze missie grondig in gevaar brengen. Financiering door grote donors komt meestal ook niet zonder beperkende eisen. En tactieken als telemarketing, straatwerk of fondsenwerving per post kosten vaak bijna net zoveel als ze opbrengen. Daarom is het Avaaz-model van online donaties door de leden zelf de beste manier om de motor van sociale verandering draaiende te houden, en een groot onderdeel van de belofte van onze gemeenschap

Avaaz werkt met 10 miljoen leden in alle landen van de wereld, zodat we binnen de kortste keren kunnen reageren op dringende noden en kansen — Samen hebben we levens gered in Haïti en Birma, overheidsbeleid van Brazilië tot Japan veranderd, en overwinningen behaald bij internationale verdragen, van het uitbannen van clusterbommen tot het beschermen van oceanen. De Britse premier Gordon Brown zegt over Avaaz: “Jullie hebben het idealisme in de wereld verhoogd… onderschat jullie invloed op de leiders niet” terwijl the Economist zegt dat Avaaz “klaar staat om wereldleiders op een oorverdovende manier wakker te schudden”. Al Gore zegt: “Avaaz werkt inspirerend, en heeft al veel voor elkaar gekregen.” We bestaan pas 5 jaar en groeien snel, en hoe meer onze leden betrokken raken en ook schenken, des te groter onze invloed.

Doe hier een donatie: https://secure.avaaz.org/nl/sustain_avaaz_r/?vl

take down
the paywall
steun ons nu!