De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Enkele voorstellen om verkrachting niet als faits divers te laten gelden

Enkele voorstellen om verkrachting niet als faits divers te laten gelden

vrijdag 3 mei 2013 07:24
Spread the love

Een Gas-boete voor belletje trek maar verkrachtingen zijn faits diverts. Een beetje in een caricatuur gegoten maar toch.

Het hoge aantal verkrachtingen bewijst voor mij dat een deel van het mannelijke wezen geen weg weet met zijn seksualiteit. Eén der fouten van de natuur. Aangezien Moeder Natuur de man duidelijk tot de fysiek sterkere heeft gemaakt lijkt het wel of Ze wil dat er verkrachtingen plaats vinden. (Moeder Natuur heeft wel meer lugubere kantjes, denk maar aan het dierlijk instinct dat leidt tot het afslachten en opeten van andere wezens als voedel.)

Hoe dan ook, we moeten ons als mensheid beschermen tegen verkrachtingen. Naast ons dierlijk instinct hebben we als mensen immers verstand en empathie gekregen om te weten en te voelen wat goed en kwaad is. Verkrachting is duidelijk dat laatste gezien het een aanzienlijk lijden met zich meebrengt.

Drie voorstellen van mij om het aantal verkrachtingen terug te dringen:

1) Sexuele opvoeding. In mijn tijd (jaren 90′) beperkte die zich tot ‘voor schaamhaar moet je u niet schamen’ en ‘hoe doe je een condoom aan’. Meisjes en jongens bleven te samen tijdens de les sexuele opvoeding. Nochtans lijkt het me aan te raden de sexen appart te nemen en de jongens te leren omgaan met hun verlangen naar seksueel contact en de meisjes te leren omgaan met opdringerige jongens.

2) Laat van alle jongentjes die geboren worden een DNA staaltje afnemen. Op die manier zijn verkrachters goed op te sporen. Laat alle volwassen mannen die dat wensen vrijwillig een DNA staal afstaan. Hiermee zeggen zij duidelijk neen tegen verkrachting. Ik doe mee!

3) Een residive verkrachter? Deze persoon kan blijkbaar echt niet met zijn seksualiteit omgaan. In dat geval zou die mens kunnen geholpen worden met chemische castratie. Om de maatschappij te beschermen, maar dus ook om de persoon in questie af te helpen van die blijkbaar onweerstaanbare (dwangneurotische) drang  naar onmiddelijk seksueel contact.

take down
the paywall
steun ons nu!