De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

enkele Kritische vragen over DWM
De Wereld Morgen -

enkele Kritische vragen over DWM

woensdag 26 oktober 2011 09:00
Spread the love

Waarop ik hoop een antwoord te krijgen.

1. Aangezien men de gebruikersvoorwaarden zo hanteert dat men zelf de waarde wil bepalen van de reacties (zo worden bij sommige artikels, de reacties die niets (of weinig, wederom waardebepaling) gewoon genegeerd, bij andere artikels worden ze gedelete zonder uitleg). Vraag ik mij af wie (welke personen, en vooral hoeveel) bepaalt wat mag blijven staan. De 2-koppige redactie?

2. Is er ergens in de visie nagedacht over een deontologie rond het modereren van reacties, buiten de ‘we mogen doen wat we willen’-gebruiksvoorwaarden?

3. Is de redactie bewust hoe ze omgaat met de principes van macht-onmacht bij het deleten zonder uitleg van oprechte, goedwillige reacties? (ik heb het hier niet over reacties die duidelijk wel persoonlijke aanvallen, ed zijn, die worden trouwens uit naam van sommigen hier evenzeer getolereerd, terwijl van anderen niet.)

trouwens, indien het gemodereer wel zou uitgaan van een soort van redelijke ‘volonté générale’, zouden die gevoelens van onmacht niet bestaan.

4. De Wereldmorgen zegt niet neutraal te willen zijn, maar wel alles objectief weergeven. Hoe kan men een objectief beeld van een discussie krijgen als de meer kritische noten, of zelfs de zijsporen gewoon gedelete worden?

5. Plaatst dewereldmorgen zich onder een deontologische comissie in verband met Journalistiek, zoja, dewelke?

Ik vrees dat het misschien tijd wordt om een eerlijke evaluatie te doen en de voorwaarden oftewel tastbaar en hanteerbaar te maken (en consequent toe te passen, overal of nergens) zodat iedereen mee kan oordelen , oftewel gewoon te stoppen met het overmatig gecensureer. 

take down
the paywall
steun ons nu!