De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Enkele glazen bier kost Mechelse jongeren 600 euro boete

Enkele glazen bier kost Mechelse jongeren 600 euro boete

maandag 7 februari 2011 18:55
Spread the love

MECHELEN – Drie jonge volwassen werden onlangs beboet tot 600 euro door het Mechelse parket. Nadat ze positief testten tijdens een alcoholcontrole van de politie. 

Bart Van den Bruel (19 jaar), Wouter Van Campenhout (19 jaar) en Mathias Jacobs (18 jaar) gingen op vrijdag 15 oktober naar een fuif in Perron M in Mechelen. Ze namen hiervoor de fiets en lieten hun auto uitvoorzorg thuis staan. Wanneer ze op het einde van de avond terug wouden huiswaarts keren, werden ze tegen gehouden door een patrouille van de Mechelse politie. Uit een verklaring dat ze aflegden voor de krant ‘Het Nieuwsblad’ bleek het om een anonieme wagen te gaan.

Ze lieten hen stoppen op de Grote Markt omdat één van de jongeren een defect voorlicht had. Opeens werden ze onderworpen aan een alcoholtest. Uiteindelijk werden de drie jongens door een politievoertuig naar de Brusselpoort gebracht, waar die avond een grootschalige WODCA-actie plaatsvond. Daar werd een definitieve ademtest afgenomen om hun intoxicatie te bepalen. Bart bleek ongeveer 0,9 promille in het bloed te hebben. Bij Mathias en Wouter was het resultaat ongeveer 1,3 promille hoger. Bart moet een bedrag betalen van 400 euro, Mathias en Wouter een respectievelijk bedrag van 550 en 610 euro.

De Belgische staat heeft goed verdient aan de 3 fuifgangers en hopen op nog meer positieve ademtesten. Het eindejaarsbal van 2010 moet nog worden afbetaald. Bart liet echter weten aan onze redactie dat hij een advocaat heeft aangestelt en gaan in beroep bij de politierechtbank van Mechelen.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!