De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Energiefactuur gezinnen naar nieuwe recordhoogte
België, Energiefactuur, Petercam, Bart Van Craeynest -

Energiefactuur gezinnen naar nieuwe recordhoogte

donderdag 30 december 2010 11:48
Spread the love

Volgend jaar zullen de Belgische gezinnen gemiddeld 2.750 euro betalen voor hun energie. Daarmee stijgen de energiekosten tot een historisch recordniveau.

Dat blijkt uit cijfers van het beurshuis Petercam. Bart Van Craeynest, econoom van Petercam, zegt de berekeningen gemaakt te hebben op basis van de huidige tarieven, maar hij voegt er aan toe dat de vooruitzichten wijzen in de richting van verdere prijsstijgingen, onder meer door de hogere olieprijzen.

Bovendien moet er volgens de econoom rekening gehouden met een stijging van de federale bijdrage, die de steun aan duurzame energie moet helpen financieren. Van Craeynest wijst erop dat sommige energieleveranciers nu al de prijs van de voorschotfacturen opdrijven. Het vorige record werd twee jaar geleden opgetekend, toen een gemiddeld gezin 2.474 euro moest betalen voor zijn energiefactuur. (MH)

Bron : Express.be / Beurshuis Petercam Bart Van Craeynest 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!