De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

en avant!
Antwerpen, Sociale omgang volgens NV-A -

en avant!

dinsdag 26 februari 2013 00:29
Spread the love

Oei mijn eerste bericht en al direct, tegen de tijdsgeest, in het Frans.

Ik weet niet hoe het met u zit maar ik ben die Vlaamse grondstroom (een behoorlijk krom woord voor een partij die het Nederlands zo genegen is) zo beu. Het is het gedroomde excuus om alles wat een weldenkend mens niet zo vlug acceptabel vind, toch als normaal voor te stellen; de mensen willen dat, weet u. Men raakt dan wel alles gewoon, maar soms zie ik toch iets voorbijkomen waarvan ik van mijn stoel, uit mijn bed of gewoon achterover val.

Zo is vanavond de vreemdelingentaks goedgekeurd in de Antwerpse gemeenteraad. Zonder blikken of blozen, 34 tegen 19 stemmen. Maar dat NV-A iets tegen vreemde of arme mensen zou hebben is niet meer dan een idee-fixe van linkse, verzuurde mensen die er nog altijd moeite mee hebben dat NV-A het voortouw neemt in het terugdringen van vreemde invloeden in de koekenstad. Neen, het gaat er alleen maar om de effectieve kosten te laten betalen voor een dienst die de Stad Antwerpen voorziet. Samen met het voornemen om de terugbetaling van HIV-remmers voor vluchtelingen te koppelen aan een gedwongen terugkeer is dat een bijzonder doorzichtige poging om de kiezers van het Vlaams Belang die naar NV-A zijn gekomen zo lang mogelijk bij te houden. Een suggestie? Doe iets met goederenwagons, altijd prijs…

Maar NV-A zegt ook dingen die ik, stel dat ik op Facebook zou zitten, zou liken. Zo zijn ze net als ik bijzonder gekant tegen het gebruik van de notionele interestaftrek, voor hen althans wat het ACW betreft. Bedrijven moeten volgens onze Vlaamse Vrienden daar zonder probleem, ongebreideld en zonder enige restrictie gebruik van kunnen blijven maken. De NV-A mandatarissen zijn flexibeler dan hun lichamelijke verschijning zou laten vermoeden…

Bon, een blog dus. De actualiteit lokt, prikkelt , verleidt om een reactie te schrijven en wie ben ik dan om aan de lokroep van de natuur te willen weerstaan?

take down
the paywall
steun ons nu!