De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Elektriciteit in België duurder betaald dan in buurlanden
Elektriciteit, CREG, Rapport -

Elektriciteit in België duurder betaald dan in buurlanden

donderdag 27 oktober 2011 11:45
Spread the love

Elektriciteit is voor consumenten en bedrijven in België gevoelig duurder dan in de buurlanden. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Frontier Economics voor de Commissie voor Regulering van Elektriciteit en Gas (CREG). Daarbij wordt opgemerkt dat een gemiddeld gezin in Vlaanderen 20,93 eurocent per kilowattuur elektriciteit moet betalen. In Wallonië en Brussel ligt de prijs iets hoger. Dat heeft te maken met feit dat Wallonië en Brussel geen systeem van gratis kilowatturen kennen. Ook in Duitsland ligt de elektriciteitsprijs volgens Frontier iets hoger, maar tegenover Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië zou de elektriciteit in Vlaanderen tussen 21 procent en 57 procent duurder zijn. Bij de professionele klanten moet een middelgroot industrieel bedrijf in België tegenover Frankrijk, het goedkoopste buurland, een meerprijs van 48 procent betalen.

Bron :  Express.be (MH)

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!