De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Electriciteits-tekort: Afschakelen of omschakelen?

Electriciteits-tekort: Afschakelen of omschakelen?

woensdag 17 september 2014 22:14
Spread the love

Er wordt veel gesproken over de ‘afschakeling’ en korte-termijn oplossingen hiervoor. Maar hoe ziet het landschap en de mogelijkheden eruit op langere termijn? En hebben we een volledig beeld hiervan? Belangen, opinies, ideologiën houden ons misschien ver weg van  potiëntiele ‘optimale’ oplossingen. UIt eigen interesse en om hier iets in te ondernemen, creëerden Rik Verschueren en Ilona Piron ‘de vrijplaats’.

Een vrijplaats is een plek (fysiek en/of virtueel) waar je open en zonder oordeel je ideeën en vragen kan inbrengen rond FEITEN, MOGELIJKHEDEN en OPTIES op een bepaald domein in de TRANSITIE van economie en samenleving.

Het eerste vrijplaats-initiatief draait rond de ELEKTRICITEITS-SECTOR. Het is een experiment waarbij we op zoek gaan hoe persoonlijke expertise én betrokkenheid  collectief-leren kunnen versnellen en positieve actie kan versterken, op basis van een minimum aan organisatie.

De vrijplaats biedt ons de gelegenheid  om te connecteren en samen te leren op basis van passie, persoonlijke betrokkenheid en heel diverse expertise.medicijnwiel08kl

In een ongebonden vrijplaats ontstaat ruimte waarin eco-systemisch meer intelligente oplossingen naar boven kunnen komen,  zonder dat ‘iemand’ het hele plaatje moet beheersen.
Welkom

     Uitnodiging                —             Electriciteit.Vrijplaats.be

take down
the paywall
steun ons nu!