De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Eindelijk kan de VRT vrijer ademen

Eindelijk kan de VRT vrijer ademen

dinsdag 4 mei 2010 16:07
Spread the love

Na de verstikkende aanwezigheid van de bevooroordeelde en determinerende Bracke is het te hopen dat de ‘nieuwe journalistiek’ die af en toe al de kop opstak bij de VRT de nieuwsdienst terug op het pad zet van open en professionele berichtgeving en debat en dat de eigengereide Kathleens, Lindas en anderen weer meer verteerbare maten krijgen.

De NV-A is voor Bracke een best alternatief voor het Vlaams Belang waarvoor hij graag mee in de bres sprong. Het absolute vooroordeel tegenover Brussel en het blinde Vlaams nationale waarvan hij in z’n vrijdaggesprek met Toni Mary van 12 februari 2010 blijk gaf was eigenlijk al een lang sollicitatiegesprek om z’n karretje aan of voor de NV-A te hangen.

Het belangrijkste nieuws is dus niet dat Bracke naar de NV-A gaat maar dat er hopelijk wat ruimte komt voor een VRT die eindelijk kan aanknopen bij de betere journalistieke traditie.

take down
the paywall
steun ons nu!