De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Eerste compost op wijkcompostering Het Looks.

Eerste compost op wijkcompostering Het Looks.

woensdag 22 juni 2011 05:32
Spread the love

Met enige fierheid, melden de compostmeesters van de wijkcompostering Het looks, dat de eerste bruikbare compost gezeefd is en klaar voor gebruik. De verse compost kan door de buurtbewoners afgehaald worden om te mengelen met potgrond voor bloembakken of tegeltuintjes. Op deze wijze wordt het groenten- en fruitafval, gebracht door de deelnemende bewoners, terug herbruikt maar dan nu in een tweede leven als verse compost. Al dit groenten- en fruitafval komt niet meer terrecht in het restafval, dit is goed voor het milieu en bespaart de deelnemende bewoners heel wat uit.

De wijkcompostering Het Looks is nu een acht maanden open en wordt door een 60 tal gezinnen gebruikt. Een 10 tal vrijwilligers en compostmeesters houden de wijkcompostering open en dragen met de grootste zorg bij aan het succes van dit pilootproject voor Lier. De compostsite is wekelijks open op zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur en heeft een gemiddelde van 35 bezoekers per week. Dit betekent dat de meeste deelnemende gezinnen om de 2 weken langskomen op de site. Bij goed weer worden er heel wat praatjes gemaakt door de gebruikers en dat komt de sociale contacten tussen buurtbewoners dan weer ten goede.
 

De wijkcompostering is een onderdeel van de buurtwerking Het Looks.

take down
the paywall
steun ons nu!