De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Eenzaamheid is even fataal als 15 sigaretten per dag of alcoholisme./Burn-outs, nog een oorzaak.

Eenzaamheid is even fataal als 15 sigaretten per dag of alcoholisme./Burn-outs, nog een oorzaak.

dinsdag 18 april 2017 16:47
Spread the love

Eindelijk eens goed nieuws voor de horeca …

https://www.foodlog.nl/artikel/eenzaamheid-en-sociaal-isolement-net-zo-slecht-voor-je-als-obesitas/

“Op basis van de gegevens van ongeveer drie miljoen deelnemers blijkt dat eenzaamheid, sociaal isolement en wonen op jezelf het risico op vroegtijdig overlijden verhogen met respectievelijk 26, 29 en 32 procent. Uit eerder onderzoek wisten de wetenschappers al dat het overlijdingsrisico van eenzaamheid vergelijkbaar is met het roken van 15 sigaretten per dag, of alcoholist zijn. Dit onderzoek lijkt er op te wijzen dat het overlijdensrisico van eenzaamheid de gezondheidseffecten van obesitas zelfs overtreft”

——————–

“Verondersteld wordt dat een burn-out kan ontstaan als iemand langdurig is blootgesteld aan een teveel aan stress op het werk. Uit onderzoek weten we inmiddels dat mensen met een goed sociaal netwerk meer bestand zijn tegen de gevolgen van chronische stress dan mensen zonder veel steun in hun omgeving. Dat is nu net waar mensen die zich eenzaam voelen vaak moeite mee hebben. De kern van hun probleem zit namelijk in het ontbreken van die goede relatie met anderen waar ze deze steun uit zouden kunnen putten.”

http://www.eenzaamheid.info/eenzaamheid-blog/post/2114-burn-out-eenzaamheid-en-andere-misere

 ———–

Met obesitas gaan allerlei lichamelijke gezondheidsproblemen gepaard, zoals diabetes en hart- en vaatziekten, maar eenzaamheid is nog veel ongezonder. ‘Eenzaamheid is twee keer zo ongezond als obesitas’, kopte The Guardian. ‘Alsof je kunt kiezen’, zei public health professor Jaap Seidell op zijn Facebookpagina.

https://www.foodlog.nl/artikel/eenzaamheid-is-nog-funester-voor-een-lang-leven-dan-obesitas/

————————-

Dit was voor het Brexitreferendum(b) …

“Volgens een rapport van The London School of Economics uit 2006 zou één op de zes Britten een depressie of een chronische angststoornis hebben. Een. Op. De. Zes. Dat is onthutsend. Als zoveel mensen dezelfde klachten ontwikkelen, in amper één generatie, kun je niet langer van individuele problemen spreken. Dan heb je met iets anders te maken.'”

http://www.tijd.be/service/modernminds_6

———————————————-

Zie punt 1.

http://community.dewereldmorgen.be/blog/dirkvanlanden/2017/04/16/20-grootschalige-ideeen-samengevat-oops-per-ongeluk-niet-als-klad-bewaard

 

 

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!