De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een reflectie rond decriminalisatie van sekswerk n.a.l.v. een TED opname van een gedreven dame: Toni Mac – activiste

Een reflectie rond decriminalisatie van sekswerk n.a.l.v. een TED opname van een gedreven dame: Toni Mac – activiste

dinsdag 31 mei 2016 20:35
Spread the love
 

 

 

 

 

 

Het filmpje vindt u op: http://www.ted.com/talks/toni_mac_the_laws_that_sex_workers_really_want?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=tedspread

Kan volledig achter het pleidooi staan van deze gedreven dame die erg begaan is met het lot van sekswerkers! Beaam wat ze zegt want sinds ik uit m’n huis gezet ben en dus van de ene moment op de andere “dakloos” werd (“uitdrijving” op 26/06/2013 omdat “men” mij niet meer kon aanzien als “vrouw”…) ben ik o.a. een tijdje in centrum Antwerpen kunnen gaan wonen (illegaal). Omdat daar geen badkamer was, ben ik naar Villa Tinto (in het Schipperskwartier) gestapt en m’n situatie uitgelegd aan een paar dames. Resultaat: mocht bij hen douchen… en ben nog steeds in contact met een paar. Doe voor hen wat administratie of bemiddel bij “problemen” met officiële instanties daar zij meestal de Nederlandse taal niet machtig zijn.

Vandaar dat ik zo het een en ander verneem uit deze branche. Het is hier ook een “strugle to survive”. Zij zien dit als enige manier om aan “geld” te komen om hun familie (meestal nog in het thuisland) te kunnen onderhouden alsook zichzelf! In Antwerpen wordt dit werk oogluikend toegelaten maar het is “dubbel”. En “mannen” buiten dit eventueel uit. Ook veel trans*personen werken in “de prostitutie” omdat zij nergens anders aan de bak kunnen komen… Hier doet BoysProject van CAW mooi werk rond door een vangnet te zijn voor hen. Payoke e.a. organisaties zijn het dan weer voor andere doelgroepen. Politie Antwerpen draagt ook een steentje bij door een oogje in het zeil te houden middels regelmatige patrouilles.

Ben trouwens ook m’n werk kwijt wegens “zo zijn” en dan beweert “men” niet te discrimineren en speelt men “vuil spel” middels een gekocht psychiatrisch verslag… Niet te verbazen dat deze psychiater in opspraak gekomen is (zelfs in een Panorama uitzending met verborgen camera – Canvas 21/05/2015). Zaak zal gepleit worden voor de ArbeidsRechtbank op 20 september e.k. 14u30. Ben benieuwd! Is justitie rechtvaardig of ben je “niet normaal” als je “anders” bent…

“De maatschappij” dwingt je er gewoon toe als er in het thuisland en zelfs hier een hoge werkloosheidsgraad is. Dus inderdaad “decriminalisatie” is een mogelijke weg (onlangs nog een oproep van Amnesty International) maar ijver meer voor een basisinkomen voor iedere wereldburger zodat je waardig kan leven en zo je basisbehoeften ingevuld kunnen worden.

Dit vereist een grote mentaliteit- en bewustzijnsshift maar het kan als iedereen er in zou geloven en gelooft!

“Geld” is er genoeg (virtueel komt er steeds maar bij –> geldcreatie uit het niets) en is slechts een middel => herverdelen is de boodschap. De “top” zal naar het midden dienen te komen en de basis ook = evenwicht bereiken ofte de gulden middenweg.

Dat is een eerste stap. Later kan geld en bezit afgeschaft worden en wordt de samenleving volledig een “samendelengemeenschap”.

Utopie? Het kán! Meer en meer worden testprojecten rond basisinkomen opgestart (Finland en in sommige Nederlandse steden e.a.). Binnenkort een referendum in Zwitserland…

Als gevolg stoppen dan ook alle conflicten en oorlogen = Vrede op Aarde. Wat trouwens alle religies e.a. geloofsovertuigingen propageren maar misbruikt wordt door een kleine minderheid die enkel denkt aan eigenbelang, winst, geld, macht, uitbuiting (hebben hebben hebben om zogezegd “gelukkig” te zijn maar dit ten koste van anderen) – vooral van vrouwen en kinderen en ga zo maar verder. U weet het wel!

Iedereen is mens op aarde en er zijn veel meer overeenkomsten dan verschillen… En ja “seks” (SEX) is ook een basisbehoefte en even gewoon als eten en drinken maar is voor mij meer wat de afkorting aangeeft: a Spiritual Energy eXchange: een vrouw is geen lustobject of minderwaardig maar een equivalente partner op spiritueel niveau.

Universele liefde met wederzijds respect is broodnodig zoniet overleeft “de mens” deze turbulente transitie tijden (op alle gebied) niet… De natuur en de Aarde zal het afdwingen = buigen of barsten. Velen zijn ietwat koppig en het orkest van de Titanic bleef ook verder spelen terwijl het schip ten onder ging… “Men” dient te “zien” i.p.v. te kijken…         

 

 

Ps heb al menig artikeltje geschreven omtrent deze thema’s bij DeWereldMorgen (blog= /community “robertina”)

take down
the paywall
steun ons nu!