De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een prediker van het MOSLIMBROEDERSCHAP persona non grata.

Een prediker van het MOSLIMBROEDERSCHAP persona non grata.

woensdag 5 november 2014 22:49
Spread the love

De organisatoren van de moslimbeurs, die van 7 tot 10 november plaatsvindt in Sint-Jans-Molenbeek, hebben de Koeweitse prediker Tareq al-Suwaidan van het programma gehaald. De man werd dinsdag al de toegang tot het land ontzegd.

Al-Suwaidan moest een van de stersprekers worden op de moslimbeurs, maar daar staken de veiligheidsdiensten een stokje voor. Op basis van een grondige analyse door onder meer OCAD, het orgaan voor dreigingsanalyse, beslisten premier Charles Michel (MR), minister van Veiligheid Jan Jambon (N-VA) en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) hem de toegang tot het land te weigeren, en hem geen visum te verlenen.

De prediker is niet vies van harde, antisemitische uit­spraken. Deze zomer trok hij nog hard van leer tegen het Joodse volk in het algemeen en tegen Israël in het bijzonder omdat dat land toen in de Gazastrook een grootschalige militaire operatie tegen Hamas voerde. Op het internet bulkt het bovendien van toespraken waarin hij opruiende taal gebruikt. Volgens Michel, Jambon en Reynders zou de aanwezigheid van de Koeweiti in Brussel dan ook ‘de openbare orde in gevaar brengen’.

‘Excuses van Francken werden wél gehoord’

De organisatoren leggen zich nu bij die beslissing neer, ook al hebben ze naar eigen zeggen ‘de indruk dat het om een politieke afrekening gaat’. ‘We betreuren het dat de excuses van al-Suwaidan voor zijn anti-Joodse uitspraken, niet werden gehoord, in tegenstelling tot die van Theo Francken’, zegt woordvoerder Karim Chemlal.

DS __________________________________________________________

Zou de democratie wakker geworden zijn? Ik bid er voor.

Ondanks alle schone schijn die er verspreid wordt door predikers van het MOSLIMBROEDERSCHAP zijn dit niet de meest verdraagzame mensen noch het prototype van de ware moslim die door GOD wordt beschreven. 

Het moslimbroederschap sinds de 19de eeuw in een notendop.

Panislamisme is hun streven. Macht verwerven zoals dat eeuwen geleden hen werd voorgedaan is hun doel. En hun doel heiligt alle middelen zoals de Islam die ze kunnen misbruiken door Koranverzen uit hun context te citeren en door andere bronnen te consulteren naast de Koran die beter in hun kraam passen.

Daarvoor kunnen ze vreedzame samenlevingen op stelten zetten, geld in zamelen voor goede doelen zoals onrust stoken, wapens aankopen, islamiseren van de jeugd met het oog op medestanders bij verkiezingen zodat ze op een democratische wijze de democratie kunnen afschaffen en hun dictatuur in de plaats stellen. 

Vrije meningsuiting is een woord dat bij hen afschuw opwekt. Dialoog is hen onbekend. 

Kennis van de Islam en Koran wordt tot de basisprincipes herleid want politieke stellingname in de perverse maatschappijen waarin ze vertoeven is veel belangrijker.

Dat het hier om een MOSLIMBROEDER gaat wordt duidelijk omdat hij door zijn fans ook zo wordt aangekondigd en aangeprezen.

Citaat van een fan: 

Ik wil jou graag de speech van 1 van de leiders van het Moslimbroederschap laten kennen.

http://www.youtube.com/watch?v=IlLPIMJ0rZg

Video afspelenIslam, Democracy & ISIS – Dr Tareq Al Suwaidanwww.youtube.comJointly Organised by PAS International Bureau and PAS Youth International Bureau. The event was on Saturday 18th Oct 2014 at Vistana Hotel, Kuala Lumpur.
einde citaat.

Weinig Islam, veel schone schijn en toch ook wat frustratie van een man die denkt als de leider van een bedrijf of als een bankier van een islamitische bank. 

Hij moet zowat de wereld rond trekken om dit te gaan vertellen in het openbaar net zoals andere pioniers. Hij is een soort internationaal handelsreiziger en lobbyist.

Wat hij daarnaast nog verteld weet ik dus niet. Ik beoordeel hem daarop dan ook niet.

Als moslim heb ik echter geen behoefte aan mensen die mij de Islam komen uitleggen en mijn manier van leven willen bepalen. 

Nog minder heb ik behoefte aan hen die de Islam en de democratie misbruiken voor werelds gewin. 

Niettemin wil ik graag in gesprek gaan met MOSLIMBROEDERS over de Islam en de Koran.

Maar de eerste dialoog moet nog plaats vinden en zoals hun geleerden zeggen zijn diegenen die willen nadenken over de Islam hetzelfde als intellectuele hypocrieten en dus nog veel slechter dan ongelovigen omdat hypocrieten moeilijker te herkennen zijn. 

Uiteraard is dit mijn mening die ik aan niemand opdring en die dus gerust mag weerlegd worden door iemand die uiteindelijk toch een schriftelijke dialoog wil voeren. 

Ik ben vragende partij. 

Ondertussen zou ik het niet erg vinden dat alle predikers en leiders van het MOSLIMBROEDERSCHAP niet worden toegelaten in een land waar nog vrede heerst.

Als je niet weet wat ze komen doen kan je beter voorzichtig zijn. 

Het zou ook goed zijn om het MOSLIMBROEDERSCHAP eens nader te bekijken zodat verrassingen niet uit de lucht komen gevallen zoals ISIS en Jabhat al Nusra en ook opdat de islamisering van onze jeugd tijdig kan onderkend worden. 

_____________________________________________________

Sommigen waarschuwden al in 2004 tegen het MOSLIMBROEDERSCHAP, de politieke islam, in Nederland. 

“In hun ogen ben ik een verrader.”

Afshin Ellian, rechtsfilosoof en hoofddocent aan de Rijksuniversiteit van Leiden, vindt het zijn burgerplicht om de wereld te waarschuwen voor de politieke islam, die nu ook Nederland bedreigt. 

… Maar links wilde het niet zien. 

Vrouwen die de straat opgingen om te demonstreren tegen de hoofddoek waren “hielenlikkers van de VS”. 

“Wij van links durfden niet te erkennen dat de politieke islam andere plannen had met de mensheid. Dat iedereen moest buigen.” 

Ik schrok mij rot van de grote groepen moslims voor wie de islam het enige houvast leek te zijn bij het zoeken naar een eigen identiteit. 

“En ik wist hoe gevaarlijk het kan zijn als die mensen in de ban raken van de radicale islam.”

____________________________________________________

Maar zo ver hoeft het dus niet te komen als we het wel willen zien zonder daarom dingen te gaan zien die er niet zijn? 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!