De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een petitie voor een holistische think tank van bezorgde burgers.

Een petitie voor een holistische think tank van bezorgde burgers.

zondag 5 februari 2017 12:26
Spread the love

Politici moeten luisteren naar geniale denkpistes.

Uw petitie staat online! Vertel zo veel mogelijk mensen over deze petitie. Hoe meer handtekeningen deze petitie krijgt, hoe meer aandacht hij zal krijgen van de media en de besluitvormers. 
——————————–

We weten allemaal hoe het ervoor staat. Problemen en uitdagingen alom, nu en de komende decennia. Als de mensheid niet oppast, roeit ze zich uit. Snel door kernwapens, trager door vooral milieuverontreiniging, maar ook door antibioticabestendige virussen bijvoorbeeld. We moeten meer gaan delen en verdelen, maar niet onszelf.

Voor elke beroepspoliticus en -ca zijn er honderden bezorgde burgers, die niet zelden slimmer zijn en minder denken aan (enkel) hun inkomen, loopbaan, partij, imago, kiezers, stad of land, … Het vertrouwen in onze leiders staat op een extreem laag pitje. Dat ze onze hulp aanvaarden. Hetgeen ze oprecht zullen willen, tenzij ze een monopolie op de macht nastreven, zoals Trump en consoorten. Laten we een think tank oprichten, die ook gesteund wordt door de media. Geniaal zijn door holistisch en helikoptergewijs over alle “boxen” heen te kijken is het doel, niet technisch en specialistisch op te sommen.

https://www.petities24.com/politici_moeten_luisteren_naar_geniale_denkpistes#form

“Een oud spreekwoord maar nog altijd even actueel als altijd. Je hebt mensen in alle soort en maten. Slimme mensen, sterke mensen, grappige, aardige, hulpvaardige mensen. Hetzelfde geldt voor dieren. Vandaag las ik:

Stokstaartjes die laag op de pikorde staan, zijn het meest innovatief en volhardend als het aankomt op voedsel zoeken of problemen oplossen. 

Dit komt uit noodzaak, dominante mannetjes kunnen gewoon stelen van anderen en hen uitbuiten, als laaggeplaatste op de hiërarchische ladder loont het dus om meer risico te nemen en zelf problemen oplossen.””

http://minerva-counseling.blogspot.be/2015/03/wie-niet-sterk-is-moet-slim-zijn.html

 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!